Congresul PPE de la Dublin / Marian Jean Marinescu : „Alegem candidatul la preşedinţia Comisiei”

0
113

O delegaţie a Partidului Democrat Liberal condusă de preşedintele Vasile Blaga şi prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu, care este şi vicepreşedinte PPE, participă, la Congresul Partidului Popular European (PPE), care se desfăşoară pe parcursul a două zile, ieri şi azi, la Dublin, în Irlanda. PDL este reprezentat la Congresul PPE de 37 de delegaţi. Din delegaţie fac parte candidatul PDL la prezidenţiale Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele Andreea Paul, secretarul general Gheorghe Flutur, vicepreşedinţii Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Ioan Bălan, Alexandru Nazare, Romeo Raicu, Ştefan Gheorghe, preşedintele TDL Sorin Moldovan, dar şi europarlamentarii Teodor Stolojan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu şi Traian Ungureanu. „Sunt la Dublin astăzi ( n.r ieri) şi mâine (n.r astăzi) pentru Congresul PPE. Peste 2000 de delegaţi PPE din 28 de ţări vor fi prezenţi la eveniment. Ne pregătim de alegerile europene din mai, alegem candidatul la preşedinţia Comisiei şi discutăm, în cadrul PPE Study Days, despre creştere economică, noi locuri de muncă şi nu în ultimul rând, integrare europeană”, a subliniat vicepreşedintele grupului EPP din PE, europarlamentarul Marian Jean Marinescu

Participare : 2.000 de persoane din 39 de state euro

La Congresul PPE de la Dublin, pentru prima oară un partid european îşi va alege candidatul pentru funcţia de preşedinte al viitoarei Comisii Europene, care va fi formată după alegerile pentru Parlamentul EPP – European People’s Party din acest an. Trei candidaţi s-au înscris în cursă – Jean Claude Juncker, fostul premier al Luxemburg, Valdis Dombrovskis, fostul premier al Letoniei şi Michel Barnier, actualul comisar pentru piaţa internă şi servicii.
Pe agenda Congresului PPE de la Dublin se află şi alegerea preşedintelui partidului şi votarea programului PPE pentru perioada 2014-2019. La Congresul PPE de la Dublin participă în jur de 2.000 de persoane din 39 de state europene, din care 800 au drept de vot. PPE are cel mai mare grup parlamentar în legislativul Uniunii şi este cel mai mare şi influent partid european din care fac parte 73 de partide din 39 de state, preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European, 12 şefi de stat şi de guvern din state membre UE şi 5 din state non-UE, 13 membri ai Comisiei Europene.