Vasile Blaga, la Craiova: „Eu sunt preşedintele care adună oamenii, nu îi dezbină”

1
276

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, s-a aflat, ieri, la Craiova pentru a-şi prezenta moţiunea „România dreaptă. PDL – Politica dincolo de lozinci”, cu care candidează pentru şefia partidului, la alegerile din 23 martie. În sală l-au aşteptat peste 400 de membri de partid, primari de localităţi, consilieri locali şi judeţeni şi, bineînţeles, parlamentari de Dolj. Vasile Blaga a venit însoţit de senatorul Viorel Badea, de deputaţii Cezar Preda, Gheorghe Fluture şi Raluca Ţurcan şi de europarlamentarul Traian Răzvan Ungureanu. Cel care a făcut oficiile de gazdă a fost europarlamentarul Marian Jean Marinescu, care a precizat că şi ceilalţi candidaţi care vor să vină la Craiova şi să-şi prezinte moţiunile vor fi la fel de bine primiţi.

Vasile Blaga şi-a început discursul prin a-l apostrofa pe Mihai Stănişoară, care a decis să părăsească PDL pentru a sări în barca PNL, unde i s-a dat chiar şi o funcţie de vicepreşedinte.  Preşedintele democrat-liberalilor a spus că decizia lui Stănişoară  ţine doar motive “de oportunism”. Blaga a spus că la greu se văd caracterele şi nu când partidul este la putere. “În opoziţie atunci când este greu se cern cu adevărat caracterele. Domnul deputat Mihai Stănişoară nu a avut niciun motiv de fapt nici nu a putut invoca un motiv pentru a părăsi PDL care i-a oferit totul, ministru, preşedinte al mai multor comisii parlamentare, consilier prezidenţial, la un moment dat, nu în ultimul rând şi-a dorit funcţia de lider de grup parlamentar din Camera Deputaţilor acum o lună. Deci, iată, tot ce şi-a dorit. Pe de altă parte nu ideile liberale l-au făcut să facă acest pas, ci oportunismul, pentru că nu mai departe de acum trei săptămâni, la votarea bugetului de stat, a avut un discurs foarte acid la adresa liberalilor, a PSD, a USL-ului. Extrem de acid”, a subliniat Vasile Blaga.

„Nu m-am întâlnit nici cu Frunzăverde şi nici cu Stănişoară”

Preşedintele PDL a mai subliniat faptul că prin aceste plecări, partidul devine mai curat şi că există viaţă de partid şi după astfel de trădări, exprimându-şi convingerea că gestul lui Stănişoară nu va fi luat ca model şi de alţi colegi parlamentari. „Vreau să fac două precizări. Desigur îmi pare rău când pleacă un coleg, dar prin plecarea unui astfel de coleg, partidul rămâne mai curat. Şi a doua precizare pe care aş vrea să o fac este cea legată de un cotidian central (n.r. – Evenimentul Zilei), care de ceva timp este trompeta unuia dintre cei care au depus moţiuni. După ce săptămâna trecută l-a trecut pe domnul Stănişoară unul dintre susţinătorii moţiunii respective, azi minte şi spune că eu m-aş fi întâlnit săptămâna trecută, într-o locaţie din Bucureşti, şi o şi spune, cu domnul Sorin Frunzăverde şi cu domnul Stănişoară. Nu m-am întâlnit. Deci, mint în continuare, dar nu vor câştiga lupta din interiorul partidului minţind şi nu îi vor face bine nici candidatului pe care-l sprijină”, a declarat Vasile Blaga, preşedintele PDL.

Plecarea lui Stănişoară la PNL – „indiscutabil trădare”

Întrebat dacă l-ar fi preferat pe deputatul Stănişoară în echipă, Vasile Blaga a declarat că în echipa sa este Partidul Democrat Liberal şi că nu se aştepta nici o clipă ca Stănişoară să părăsească partidul, iar dacă ar fi dorit ar fi putut şi el să depună o moţiune şi să candideze la preşedinţia partidului. „În echipa mea este PDL, adică cei care doresc să mă voteze”, a precizat Blaga.  Întrebat dacă este vorba despre o trădare, preşedintele PDL a spus că „indiscutabil este vorba despre aşa ceva şi cu toate acestea tot vom prezenta mâine (n.r. – astăzi) şi la Dr. Tr. Severin moţiunea”. Blaga a mai declarat că nu ştie cât plusvaloare  ar putea aduce unui partid astfel de membri, referindu-se la plusvaloarea pe care ar aducea politicieni ca Frunzăverde sau Stănişoară PNL-ului. „Dacă aş fi membru al PNL-ului cum oare m-aş putea simţi acum?! Muncesc în partid 20 de ani, care până mai ieri m-a înjurat, m-a atacat şi ajunge direct vicepreşedinte la partid. Eu, personal, nu m-aş fi simţi confortabil…”, a mai spus Blaga.

„Am intrat la 1 ianuarie 2007 în UE şi nu aţi mai auzit de MCV pe Interne”

Preşedintele PDL a fost întrebat şi despre momentul în care a fost remaniat, în septembrie 2010, din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor şi dacă acela a fost un moment de cotitură în ceea ce înseamnă intrarea României în spaţiul Schengen. „Eu mi-am îndeplinit toate condiţiile. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-am achitat bine de sarcini. Adică, am avut foarte multe rezultate în această direcţie. Tot aud acum de reformişti. Păi reformiştii sunt aceia care atunci când ajung într-o funcţie publică chiar fac reformă în structurile pe care le coordonează. Eu am răspuns în perioada 2005-2007 de integrarea în Uniunea Europeană. Eram responsabil cu clauza de salvgardare, care avea şapte steguleţe roşii. Trei şi jumătate la Interne, trei şi jumătate la Justiţie. Am intrat la 1 ianuarie 2007 în UE şi nu aţi mai auzit de MCV pe Interne. Am revenit la minister, în toamnă, în 2009 şi 2010, şi am îndeplinit toate condiţiile tehnice, aceasta fiind sarcina mea. Eu am părăsit ministerul în 2010, îndeplinind toate condiţiile astfel încât lucrăm cu baze Schengen de atunci foarte bine. În rest, nu intrăm în Schengen acum datorită condiţiile create de USL astă-vară şi nu intrăm pe nedrept. Eu nu am auzit de nicio scurgere de informaţii din bazele Schengen. Din păcate, atacurile repetate ale USL-ului la statul de drept ne îndepărtează de acest subiect de interes naţional. Intrarea în Schengen şi moneda euro sunt cele două obiective pe care trebuie să le mai îndeplinim  pentru o completă integrare în Uniunea Europeană”, a subliniat Vasile Blaga, preşedintele PDL.

Deputatul Cezar Preda: „Radu Berceanu s-a retras, dar spiritul lui a rămas, acela al unor oameni mândri, ambiţioşi, care ştiu să pună osul la treabă”.

Europarlamentarul Traian Răzvan Ungureanu: „Suntem urmaşii lui Traian cu voia sau fără voia lui. Idealiştii sunt printre fesenişti şi în acest context îi aşteptăm în PDL pe tinerii fesenişti, dar pe aceia pro-europeni. Trebuie să deschidem larg uşa”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.