Biblioteca Judeţeană: Cântece şi felicitări pentru mămici

0
475

Dat fiind faptul că, cel puţin din punct de vedere calendaristic, s-a instalat primăvara, Ludoteca Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” a ales să desfăşoare, în cadrul proiectului „Cărticica pentru prichindei şi copii mai măricei”, în săptămâna 7-11 februarie, acţiuni cu tema „De ziua ta, mămico!.

«Copiilor li se va  vorbi despre Ziua Internaţională a Femeii, în general. Cum mama rămâne fiinţa cea mai dragă şi iubită din lume, ei îi vor fi adresate gânduri frumoase, calde, de recunoştinţă, în mod special, care vor îmbrăca fie forma versului, fie pe cea a cântecului», spun reprezentanţii bibliotecii. Dacă pentru 1 Martie copiii au confecţionat mărţişoare, de data aceasta, sub îndrumarea doamnelor institutoare şi a colectivului Secţiei pentru copii şi tineret a bibliotecii, vor pune o părticică din suflet în felicitările pe care le vor face pentru mama. Cele mai reuşite vor bucura ochii vizitatorilor, fiind expuse, pe panouri, în Ludotecă. Tot acolo se va organiza o expoziţie de carte.

În această săptămână şi-au anunţat participarea la acţiunile organizate în Ludotecă preşcolari şi şcolari din clasele I – a IV-a de la Grădiniţele nr. 23, nr. 50, nr. 51, nr. 59, „Clubul Piticilor”, „Pinocchio”, Şcolile nr. 23 şi nr. 30, Grupul Şcolar Auto, Colegiul Naţional „Ştefan Velovan”, Şcoala Generală Gighera.