Ştiinţa continuă să câştige derby-urile cu Dinamo

0
602

Când Craiova câştigă împotriva rivalei Dinamo nu contează maniera prea mult. Important e că-şi răpune inamicul etern. Aşa a fost şi când Gigi Ciurea înscria într-un mod inedit, în faţa a 55.000 de oameni, aşa e şi când Ivan a marcat şi s-a rostogolit, în faţa unei arene goale. Aşa a fost şi când Dinamo avea cea mai bună formulă din istorie, aşa e şi acum, când a evitat retrogradarea datorită Federaţiei, deşi e în drum spre faliment. Ştiinţa câştigă ambele dueluri cu Dinamo din ultimele două sezoane şi nu se prefigurează mai multe, deoarece play-off-ul e obiectiv greu pentru “câini” de câţiva ani. În actuala stagiune, ambele victorii  ale Craiovei au fost cu 1-0 şi “împotriva cursului jocului”, aşa cum sună clişeul potrivit acestor situaţii.

S-a respectat tradiţia ultimelor dueluri şi pentru că Ivan a avut din nou inspiraţie cu Dinamo, marcând decisiv, după o fază frumoasă. Baiaram şi-a găsit coechipierul din atac printre stoperii dinamovişti, iar Ivan a profitat şi că Eşanu a fost de fapt Neieşanu, iar Puljic era aproape să-i ardă o chelfăneală portarului fiindcă a rămas pironit în careul mic.

Sub privirile viitorului antrenor, alb-albaştrii i-au arătat grecului că are mult de lucru cu ei. Practic, în afara golului, Craiova a mai avut o ocazie abia pe final, când Cicâldău a bătut subit o lovitură liberă, iar Bancu n-a avut soluţie viabilă singur cu portarul, într-o postură din care marca împotriva lui Dinamo, în drumul spre cucerirea Cupei, acum 3 ani.

În prima repriză s-a jucat “care pe care”, Dinamo a avut ocazii, dar Ştiinţa a marcat la singura şansă. În partea secundă, oaspeţii au controlat jocul, dar n-au mai avut prilejul golului, în timp ce oltenii şi-au apărat cu disperare avantajul.

Victoria este tot ce contează într-un asemenea duel, dar Ştiinţa a confirmat că are nevoie de multe lucruri pentru a se prezenta decent atunci când fanii vor reveni pe stadion. Craiova a arătat în meciul cu Dinamo că are nevoie de antrenor, dar şi de jucători. Fiindcă dacă scoatem din calcul latura emoţională, Ştiinţa nu a făcut decât să ciupească o victorie cu nişte adversari plătiţi o dată la 5 luni, care au dominat-o în propriul fief.

Universitatea Craiova – Dinamo 1-0

A marcat: Ivan 26.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7 – Vătăjelu 6, Bălaşa 6, Constantin 6, Bancu 7 – Nistor 6 (75 Căpăţână) 4, Mateiu 6, Cicâldău 6 (90 Papp) – Cîmpanu 4 (66 Mamut) 4, Ivan 7, Baiaram 6. Antrenor: Dragoş Bon.

Dinamo: Eşanu 5 – Sorescu 6, Puljic 6, Ehmann 6, Radu 6 – Nepomuceno 6 (81 Achim), Răuţă 6, Gol 5, Fabbrini 6 (61 Mihaiu) 5 – Nemec 5, Gueye 6 (73 Moldoveanu) 5. Antrenor: Ionel Gane

Arbitru: Florin Andrei 6.