Începe semestrul al II-lea în Dolj, după mai multe scenarii

0
278

ISJ Dolj monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate. Astfel, în conformitate cu propunerile transmise de unitățile școlare, aprobate în Consiliul de Administrație  al ISJ și în ședința CJSU, la nivelul județului Dolj, de vineri, 5 februarie, s-a stabilit cum vor începe şcolile, în Dolj, de mâine, 8 februarie.  

Conform unui comunicat emis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, după întâlnirea din data de 5 februarie, situaţia se prezintă astfel: 87unități de învățământ cu  Personalitate Juridică  (PJ) în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară; 125 de unități de învățământ cu PJ în Scenariul 2 (S2): Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie; Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu; 4 unități de învățământ cu PJ în Scenariul 3 (S3), din comunele Brabova, Drăgoteşti, Gherceşti şi Mischii:  Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar; Participarea zilnică, în sistem on line, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” – în scenariul “verde”

 Craiova este în scenariul “galben”, iar liceele şi colegiile din municipiu respectă regulile respective, excepţie făcând Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu”, cuprins în scenariul “verde”. “În conformitate cu art. 9. alin. 7 din Ordinul comun nr. 3.235 din 4 februarie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, activitățile ce presupun prezența fizică din unitățile de învățământ preuniversitar din subordinea Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne vor fi gestionate în funcție de analiza situației epidemiologice realizate la nivelul direcțiilor medicale din cadrul acestora și stabilite prin decizie a conducătorilor acestora. Astfel, Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” Craiova își va desfășura activitatea conform scenariului 1”, se mai menţionează în comunicatul ISJ Dolj.

Stagiile de pregătire practică a elevilor se desfăşoară cu prezenţa fizică a elevilor

Stagiile de pregătire practică pentru elevii din învățământul liceal tehnologic, postliceal, profesional și profesional dual se desfășoară cu prezența fizică a elevilor, cu respectarea procedurilor privind măsurile de protecție instituite de către entitățile organizatoare de stagii de pregătire practică și prevederile prezentului ordin, indiferent de scenariul epidemiologic. “Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 3.235/93/4.02.2021 criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, mai precizează reprezentanţii ISJ Dolj.