Scriitorul şi traducătorul Mircea Pricăjan conferenţiază la Craiova

0
58

Mircea PricajanVineri, 10 februarie, începând cu ora 18.00, în Salonul Medieval al Casei de Cultură „Traian Demetrescu” va avea loc o nouă întâlnire în cadrul proiectului „Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoţii Manifestate” (TRADEM). Invitat este scriitorul şi traducătorul Mircea Pricăjan, care va susţine conferinţa cu titlul „Scriitorul-traducător. Fiinţă androgină sau monstru bicefal?”. Evenimentul este prilejuit şi de apariţia recentă a romanului „Calitatea luminii”, semnat de Mircea Pricăjan şi publicat la Editura „Polirom”, în Colecţia „Ego. Proză”. Moderator: Cornel Mihai Ungureanu.

Mircea Pricăjan s-a născut la 2 septembrie 1980, în Oradea. Este licenţiat al Facultăţii de Litere din oraşul natal, cu o teză despre Stephen King. A debutat editorial în 1997, cu proză scurtă, în suplimentul unui ziar local. În 2002 a publicat romanul „În umbra deasă a realităţii” (Editura Universităţii din Oradea), iar în 2016, „Calitatea luminii” (Editura „Polirom”).

A tradus din limba engleză în jur de 60 de cărţi şi a îngrijit apariţia mai multor reviste literare electronice. A fondat, în anul 2012, Revista de suspans, iar din 2003 este redactor la revista de cultură Familia. A editat două antologii tematice de proză scurtă. „Şcoala literară a lui Mircea Pricăjan e reprezentată de un munte de traduceri pe textele unor maeştri ai literaturii contemporane”, afirmă scriitorul şi publicistul Bogdan Suceavă.