Donald Trump: “Presa, foarte necinstită”

0
50

207102Preşedintele american Donald Trump a declarat că mass-media minimizează în mod intenţionat ameninţarea reprezentată de Stat Islamic, spunînd că instituţiile media “au motivele lor” a nu relata despre ceea ce a numit “genocidul” comis de grupările islamiste, scrie AP. “Aţi văzut ce s-a întîmplat la Paris şi Nisa. Acest lucru se întîmplă în toată Europa. A ajuns într-un punct în care nici măcar nu se mai relatează (despre atacuri)”, a declarat preşedintrele american, cu ocazia unei vizite la sediul Comandamentului General al Statelor Unite.

“Şi în multe cazuri, mass-media foarte, foarte necinstită nu vrea să relateze despre asta. Au motivele lor şi voi înţelegeţi acest lucru”, a continuat Trump, fără a oferi vreo dovadă concretă în sprijinul afirmaţiilor sale.

Ulterior, Casa Albă a publicat o listă de 78 de atacuri despre care a afirmat că au fost “efectuate ori inspirate” de reţeaua teroristă Stat Islamic. Administraţia prezidenţială a indicat că “cele mai multe” atacuri de pe această listă nu au beneficiat de suficientă atenţie din partea mass-mediei.