Delegaţia Permanentă ALDE va analiza în următoarea şedinţă excluderea lui Cătălin Beciu

0
46

Delegaţia Permanentă Naţională a ALDE va analiza în următoarea şedinţă propunerea Comisie de Fuziune de a-l exclude pe Cătălin Beciu, în vreme ce acesta a anunţat că îşi depune demisia din partid.

catalin-beciu”Comisia de Fuziune a ALDE, cel mai înalt for de conducere al partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, a hotărât, conform statutului, să propună Delegaţiei Permanente Naţionale excluderea domnului Cătălin Beciu, ca urmare a declaraţiilor politice grave care au afectat imaginea partidului şi care se îndepărtează de principiile liberale, democratice şi de respect a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, cu referire specială la libertatea de exprimare. Delegaţia Permanentă Naţională va analiza în proxima şedinţă propunerea Comisie de Fuziune şi va decide pe baza votului membrilor săi”, a trasmis luni ALDE prin intermediul unui comunicat de presă. ”Ca să nu mai fie discuţii, până la protest îmi voi depune demisia din partid. Adică, acum”, a scris, pe de altă parte, luni pe Facebook Beciu.

El s-a făcut remarcat în ultima perioadă prin injurii adresate protestatarilor. “Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România. Au iesit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii. Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi la tratament uman. Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară. Atât de scârbă încât aş ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă. Doar că vreau să fiu sigur că pot să respect Constituţia, care vă garantează dreptul la viaţă…Astăzi, nu sunt sigur. Fac spume când văd nazişti. Multe spume. Jos Koveşi, Iohannis, Mungiu Micţiunedi si, în general, jos cretinii şi naziştii! Editez: A, ştiu că limbajul nu-i politic. Şi? Sunt om de afaceri”, a scris Cătălin Beciu pe Facebook atunci când au început protestele. Ulterior, el s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte ALDE. dar a continuat postările pe acelaşi ton.