Primarul Olguţa Vasilescu ascultă cererile sindicaliştilor BNS Dolj

0
554

Sindicaliştii vor noi trasee RAT şi măsuri în privinţa câinilor comunitari şi a facturilor la căldură. Primarul le  promite că, în această primăvară, vor apărea primele rezultate ale măsurilor luate.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a avut, ieri, o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor afiliate la Blocul Naţional Sindical (BNS) Dolj pentru a stabili un parteneriat de dialog şi colaborare între cele două părţi. „Sindicaliştii mi-au ridicat mai degrabă probleme cetăţeneşti, cea mai importantă fiind transportul în comun. În condiţiile în care linia de tramvai va intra în modernizare timp de doi ani, va trebui să suplimentăm numărul autobuzelor. Deşi avem contractul de lucrări semnat, nu am demarat investiţia pentru că Regia Autonomă de Transport (RAT) trebuie să achiziţioneze câteva microbuze, iar noi să cumpărăm câteva autobuze noi”, a declarat Olguţa Vasilescu. La rândul său, liderul BNS Dolj, Victor Peţa, a afirmat că discuţiile cu administraţia s-au dovedit benefice. „Mă bucur că Primăria a răspuns pozitiv iniţiativei noastre. A fost un dialog util pentru noi, fiindcă toţi membrii au primit răspunsuri exacte la problemele lor”, a subliniat Peţa.

Condiţii mai bune pentru Ambulanţă

La întâlnire au participat şi reprezentanţii Sindicatului Ambulanţa Dolj, care au solicitat un spaţiu optim pentru desfăşurarea activităţii. „Punctul de Ambulanţă din cartierul Craioviţa Nouă funcţionează într-un apartament de bloc, iar condiţiile sunt improprii. Ar trebui să se găsească un alt spaţiu, pentru ca serviciile să fie mai bune. La Spitalul Filantropia, aleile sunt făcute praf, le cârpim cu pământ, ceea ce mi se pare aberant. În plus, maşinile sunt parcate aiurea şi ar trebui să faceţi ceva ca să câştigăm spaţiu acolo, pentru că, uneori, nici ambulanţele noastre nu pot să intre în spital”, s-a plâns Ion Năstase, liderul Sindicatului Ambulanţa. Primarul Olguţa Vasilescu a promis că va găsi o soluţie la această problemă. „Aleile le vom rezolva la primăvară, acum este imposibil din cauza vremii. Dacă cei de la meteo ne vor spune că este vreme frumoasă timp de o săptămână, atunci noi vom încerca să le asfaltăm”, a explicat primarul.

Teatrul „Colibri” ar putea primi ca sediu Clubul Electroputere

O problemă acută şi mereu actuală rămâne cea a sediului Teatrului „Colibri”. „Nu avem un sediu al nostru şi mergem la spectacole fără să mai facem repetiţii înainte. Costumele sunt depozitate în tot felul de spaţii mucegăite şi, de fiecare dată, ne trezim cu câte o boală de piele. Au fost doar zvonuri că vom primi un sediu, dar nimic clar”, a spus Alla Cebotari, actriţă la teatrul respectiv. „Am făcut demersuri pentru preluarea cinematografului „Modern”, dar, din păcate, în regim de colaborare. Nu se pretează să daţi spectacole acolo, pentru că scena este mică, însă avem o veste şi mai bună: suntem în discuţii pentru preluarea Clubului Electroputere. Vom face câteva mici dotări şi teatrul va fi mutat acolo”, a răspuns primarul Olguţa Vasilescu.

În primăvară, vom scăpa de câinii agresivi

Pe final, preşedintele BNS Dolj, Victor Peţa, a sintetizat câteva dintre doleanţele membrilor de sindicat. „Salariaţii noştri vor urgentarea problemelor cu câinii comunitari, să se modernizeze şi să se reorganizeze asociaţiile de proprietari, cu angajaţi care să conducă în folosul locatarilor. De asemenea, cer ca traseul 9 să treacă şi pe la Avioane SA la anumite ore, pentru că sunt oameni care merg câte 1,7 kilometri pe jos şi pot fi atacaţi de câinii celor care şi-au făcut case în zonă”, a spus Peţa. Olguţa susţine că în această primăvară vom avea primele rezultate în problema câinilor comunitari: „Sperăm să rezolvăm foarte repede această problemă a câinilor comunitari. Eu am demarat toate procedurile de cum am venit la Primărie, dar durează foarte mult. Vrem ca la începutul primăverii să avem prima parte a adăpostului canin şi să strângem câinii din zona şcolilor şi grădiniţelor, precum şi pe cei agresivi, pentru că acum deja îi cunoaştem care sunt, dar nu avem unde să îi ducem”.

Gigacaloria, mai ieftină cu 18,58% de luna aceasta

În ce priveşte asociaţiile de proprietari, primarul spune că există o problemă cu facturile, deşi preţul gigacaloriei a scăzut. „Avem multe discuţii cu asociaţiile de proprietari şi cu firmele de montat repartitoare, pentru că este inadmisibil ca, în condiţiile în care noi am scăzut preţul gigacaloriei şi nu avem nici o iarnă grea, să avem asociaţii unde facturile au crescut. Vrem ca, din luna februarie, gigacaloria să scadă cu 8,58% şi, per total, economia să fie de 18,58%”, a încheiat aceasta.