Biserici şi mănăstiri din Oltenia în haine de sărbătoare Sfântul Ioan Botezătoru, Înainte Mergătorul Mântuitorului, este cinstit astăzi în mai multe biserici şi mănăstiri din Oltenia, care îşi serbează hramul. În Cetatea Băniei, în cinstea sfântului au fost ridicate nu mai puţin de trei lăcaşuri de închinate: Sfântul Ioan Hera, Sfântul Ioan – Craioviţa şi Sfântul Ioan-Brestei. «În fiecare an, de praznicul Sfântului Ioan Botezătorul, credincioşii olteni îmbracă haina de sărbătoare pentru a lua parte la sfintele slujbe săvârşite cu acest prilej. Odată cu participarea la Sfânta Liturghie, cei mai mulţi dintre creştini aduc prinoase şi daturi, care sunt sfinţite şi împărţite mai apoi la cei săraci pentru sufletul celor adormiţi. Această frumoasă tradiţie liturgică se păstrează de mult timp la bisericile de mir din Oltenia”. Între ele, şi Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul craiovean Brestei. Sărbătoarea Înaintemergătorului este aşteptată aici de sute de parohieni, care vin dis-de-dimineaţă să ia parte la Slujba Euharistică şi să-şi pomenească moţii», spune pr. Ioniţă Apostolache, purtător de cuvânt al Mitropoliei Olteniei. Tot astăzi îşi serbează hramul Mănăstirea Cămărăşeasca din judeţul Gorj, aici găsindu-se cea mai veche biserică închinată Sfântului Ioan Botezătorul din Arhiepiscopia Craiovei. În Arhiepiscopia Râmnicului, Schitul Bradul este, de asemenea, închinat Sfântului Ioan Botezătorul.

0
494

hram 1Sfântul Ioan Botezătoru, Înainte Mergătorul Mântuitorului, este cinstit astăzi în mai multe biserici şi mănăstiri din Oltenia, care îşi serbează hramul. În Cetatea Băniei, în cinstea sfântului au fost ridicate nu mai puţin de trei lăcaşuri de închinate: Sfântul Ioan Hera, Sfântul Ioan – Craioviţa şi Sfântul Ioan-Brestei.

«În fiecare an, de praznicul Sfântului Ioan Botezătorul, credincioşii olteni îmbracă haina de sărbătoare pentru a lua parte la sfintele slujbe săvârşite cu acest prilej. Odată cu participarea la Sfânta Liturghie, cei mai mulţi dintre creştini aduc prinoase şi daturi, care sunt sfinţite şi împărţite mai apoi la cei săraci pentru sufletul celor adormiţi. Această frumoasă tradiţie liturgică se păstrează de mult timp la bisericile de mir din Oltenia”. Între ele, şi Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul craiovean Brestei. Sărbătoarea Înaintemergătorului este aşteptată aici de sute de parohieni, care vin dis-de-dimineaţă să ia parte la Slujba Euharistică şi să-şi pomenească moţii», spune pr. Ioniţă Apostolache, purtător de cuvânt al Mitropoliei Olteniei.

Tot astăzi îşi serbează hramul Mănăstirea Cămărăşeasca din judeţul Gorj, aici găsindu-se cea mai veche biserică închinată Sfântului Ioan Botezătorul din Arhiepiscopia Craiovei. În Arhiepiscopia Râmnicului, Schitul Bradul este, de asemenea, închinat Sfântului Ioan Botezătorul.