2.047 de locuri de muncă vacante în Uniunea Europeană

0
306

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă prin intermediul reţelei EURES România 2.047 locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt în Spania. Peste  800 de job-uri. Se caută agricultori şi maseuri.

Românii sunt curtaţi şi de danezi. 430 locuri de muncă sunt vacante, angajatorii caută culegători de mazăre şi căpşuni. Şi în Portugalia sunt slujbe bine plătire, tot în agricultură, dar de data asta se caută 400 de muncitori necalificaţi, la cules de zmeură. Marea Britanie, mereu generoasă. 271 locuri de muncă, toate în domeniul sănătăţii. Sunt la mare căutare medicii de familie, îngrijitorii, infirmierii şi mai ales asistenţii medicali. În Germania se caută brutarii. Angajatorii nemţii au trimis lista cu locuri de muncă vacante. 111 la număr. Tot la mare căutare este şi personalul în industria gastronomiei de sistem, barman, bucătar, ospătar, electrician industrial, mecanic auto, asistent manager,electrician, visual designer , mecanic maşini prelucrat plastic/cauciuc, mecanic industrial şi nu în ultimul rând, asistent medical generalist. În Slovacia este criză de şoferi de camion.  30 locuri de muncă, atâtea sunt vacante. Se caută şoferi de cursă lungă pentru trasee internaţionale.

Românii,  curtaţi  de irlandezi

În Polonia, două locuri de muncă  – PHP Developer, dezvoltator internet), iar în Norvegia şi Irlanda câte unul singur – doctorand în domeniul biomedical, în Norvegia şi tehnician telecomunicaţii, în Irlanda. Locurile de muncă disponibile prin reţeaua Eures se pot modifica săptămânal şi uneori chiar zilnic în funcţie de ofertele venite din partea angajatorilor din Spaţiul Economic European. Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimentare şi detalii despre oferte de la  consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, Craiova, strada „Eugeniu Carada” nr. 13 A, tel. 0251/306.100. De asemenea pot accesa portalul Eures Romania www.eures.anofm.ro unde pot vizualiza ofertele de locurile de muncă disponibile în diferite state membre UE, dar şi detalii şi informaţii suplimentare despre fiecare oferta actualizate în timp real”, se precizează într-un comunicat de presă al AJOFM Dolj.