Mesaj clar al PSD Dolj: vot pentru o ţară a tuturor românilor

0
263

Ziua alegerilor parlamentare a trecut, cu bune şi cu rele. Am luat pulsul celor întâmplate şi am mers în mai multe secţii de votare, alături de candidaţii PSD la Senat, respectiv Camera Deputaţilor, precum şi a conducerii PSD Dolj. Aceştia au spus la unison că speră într-o schimbare în bine a României, pentru ţară “care să fie a românilor, cei care să decidă asupra viitorului lor”. De menţionat că procesul de votare a respectat normele sanitare impuse de pandemia de COVID – 19.

La una dintre secţiile de votare din Craiova au votat trei nume grele ale partidului: Claudiu Manda, europarlamentar şi preşedinte al PSD Dolj, Lia Olguţa Vasilescu, primar al Craiovei şi preşedinte al organizaţiei municipale a PSD, şi Laura Vicol, candidat la Camera Deputaţilor. Prima care a dat declaraţii presei, după ce şi-a exercitat dreptul la vot, a fost Laura Vicol: “Este o zi de sărbătoare, Sf. Nicolae, şi doresc să le urez tuturor celor care poartă acest nume, dar şi tuturor românilor, “La Mulţi Ani!”. În ceea ce priveşte scrutinul de astăzi, am vott cu credinţă şi speranţă pentru o ţară a tuturor românilor, aceştia fiind cei care vor decide asupra viitorului lor. Ne dorim ţara înapoi, una în care copiii să aibă un viitor, iar pensionarii să fie respectaţi”.

“O echipă care îmbină experienţa cu tinereţea”

Au urmat, cu declaraţii, Lia Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda. “Pentru prima dată, am votat “împotrivă”. Când spun acest lucru, mă refer la faptul că voi fi contra celor pe care nu-i interesază că avem sărbători religioase, împotriva celor care nu aplică legile, şi aici mă refer la recalcularea pensiilor, împotriva celor care spun că nu ne dezvoltăm, împotriva celor care nu au alocat bani pentru Oltenia. În acelaşi timp, îi îndemn pe toţi să meargă la vot, pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlament pentru următorii patru ani, iar echipa noastră este cea mai bună” – Lia Olguţa Vasilescu. “Nu am votat “împotrivă”, ci “pentru”. Spun acest lucru, fără a o contrazice pe Lia Olguţa, ci pentru că suntem singurul partid care poate asigura guvernarea. Sunt bani şi pentru pensi, şi pentru alocaţii, iar noi suntem singura formaţiune care a promovat femeile pe locuri eligibile, nu le-a trecut în linia a II-a. Am învăţat din greşeli, mergem cu o echipă care îmbină experienţa cu tinereţea, iar puterea nu trebuie să stea în mâinile unui singur om sau ale unei singure echipe ” – Claudiu Manda.

Ion Prioteasa:”Doljul şi Oltenia să fie mai bine privite de un guvern care să fie al nostru, nu al unei singure persoane”

La o altă secţie de votare şi-a exprimat alegerea şi Alexandra Presură , candidat la Camera Deputaţilor: “Am votat pentru o Românie sigură şi sănătoase, pentru ca toţii românii să aibă un viitor mai bun. Împreună vrem să mergem în Parlamentul României şi să derulăm proiecte pentru toţi doljenii”. Aceasta a fost completată de  Cosmin Vasile, preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj: “Am votat pentru ca Doljul să fie bine reprezentat în Senat şi Camera Deputaţilor. Ne dorim să nu mai fim lăsaţi la urmă, ne dorim să se aplice legile, ne dorim să fie protejaţi producătorii autohtoni, ne dorim ca toate regiunile ţării să aibă acelaşi ritm de dezvoltare”. La rândul său, Ion Prioteasa, fost preşedinte al CJ Dolj şi candidat la Senat, a precizat, după ce şi-a exercitat dreptul la vot, la altă secţie de votare: “Am votat pentru binele României, o Românie sănătoasă şi educată. Am votat pentru continuarea proiectelor pe care le-am început în Dolj. Am ales pentru ca Doljul şi întreaga Oltenie să fie mai bine privite de un guvern care să fie al nostru nu al unei singure persoane.”