Licitaţie cu repetiţie pentru spaţiile din Târgul municipal

0
291

Comercianţii nu se prea înghesuie să-şi închirieze spaţii în Târgul municipal de pe strada „Dimitrie Gerota”. Deşi autorităţile schimbă cu totul imaginea acestui târg, investind şi în acest an, dar şi în anul viitor în lucrările de modernizare, terenurile destinate pentru vânzarea produselor nealimentare nu îi atrag mai deloc pe vânzătorii de „chilipiruri”, aceştia continuând să-şi vândă marfa tot pe jos sau de pe mese.

Intenţia autorităţilor de a civiliza puţin comerţul care se face acum în Târgul municipal de pe strada „Dimitrie Gerota” avansează destul de greoi. După cum se ştie, în perimetrul târgului au fost scoase la licitaţie mai multe parcele de teren pe care cei care doresc să-şi continue comerţul acolo să le poată închiria şi să treacă apoi la amenajarea de chioşcuri din care să-şi vândă produsele. În felul acesta, nimeni nu ar mai vinde marfa de pe jos sau de pe mese, aşa cum se întâmplă acum, iar tot comerţul din târg se va face într-un mod decent.

La a doua încercare

Toate cele 38 de terenuri pentru amenajarea de chioşcuri au fost scoase la licitaţie de SC Pieţe şi Târguri, în perioada 19 octombrie – 3 noiembrie. Doar o parte din aceste terenuri au fost ocupate şi s-a decis organizarea unui nou lot de licitaţii, în perioada 28 noiembrie – 18 decembrie. „Până la această dată, au fost atribuite spre închiriere, prin licitaţie, aproape toate terenurile din zona de alimentaţie publică şi o bună parte din cele destinate comercializării en-gros de fructe şi legume. Din păcate, nici unul dintre terenurile destinate amenajării de magazine de produse nealimentare nu a fost atribuit, pentru că nu s-a prezentat nimeni la licitaţiile organizate până acum”, a precizat Adrian Dinu, purtătorul de cuvânt al SC Pieţe şi Târguri Craiova.

Spaţiile se închiriază pe patru ani

Cele 16 terenuri în cauză sunt destinate pentru comercializarea produselor nealimentare – îmbrăcăminte şi încălţăminte, unelte, piese auto. Dacă la prima licitaţie nu a existat nici măcar un ofertant, autorităţile speră că, totuşi, de această dată se vor ocupa, având în vedere faptul că este foarte posibil ca să nu mai fie permisă vânzarea de mărfuri, fie şi chilipiruri, decât din chioşcuri-tip. „Închirierea spaţiilor se face pe o perioadă de patru ani, iar chioşcurile trebuie să corespundă normativelor municipale. Tot aici va fi amenajată o platformă pentru desfacerea direct din maşină a legumelor şi fructelor, destinată producătorilor agricoli, dar şi o amplă parcare pentru clienţi”, a mai precizat Adrian Dinu. Orice persoană sau firmă interesată poate obţine informaţii şi poate depune oferte la sediul din Piaţa Centrală sau la telefon 0251/410.696, Compartimentul Licitaţii Terenuri. Informaţii despre aceste terenuri scoase la licitaţie se găsesc şi pe site-ul www.pietecraiova.ro, la rubrica Licitaţii.

Piaţa Chiriac va redeveni o piaţă de cartier

Pe planul de investiţii din anul viitor, administraţia pieţelor îşi propune să aloce bani de la bugetul propriu şi pentru amenajarea de spaţii acoperite în care să fie instalaţi comercianţii de haine şi încălţăminte second-hand. „Standurile respective îşi păstrează actualul amplasament, numai că SC Pieţe şi Târguri va interveni şi le va confecţiona nişte spaţii acoperite, astfel încât şi aceşti comercianţi ai târgului să beneficieze de condiţii decente”, a explicat purtătorul de cuvânt al administraţiei pieţelor. Când toate aceste amenajări vor fi duse la bun sfârşit, conducerea SC Pieţe şi Târguri intenţionează să nu mai autorizeze vânzarea de legume şi fructe în Piaţa Chiriac, aşa cum se întâmplă acum, comercianţii de acolo fiind direcţionaţi spre târg. Piaţa respectivă nu se va închide însă, intenţia fiind ca spaţiul respectiv să rămână doar cu destinaţia de piaţă de cartier.