Hoţii prinşi când „dădeau atacul” la un bancomat din centrul Craiovei rămân în spatele gratiilor

0
288

Magistraţii Tribunalului Dolj i-au menţinut, luni, în spatele gratiilor pe cei trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 60 de ani, unul din Brăila şi ceilalţi doi din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara, prinşi în flagrant, pe 18 octombrie a.c., în timp ce „dădeau atacul” la un bancomat de pe Calea Bucureşti din Craiova. Cei trei montaseră un dispozitiv artizanal în fanta bancomatului, pentru a sustrage bani, după ce îşi încercaseră norocul, în acelaşi fel, câteva minute mai devreme, la un alt bancomat din zonă. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cei trei sunt autorii altor 10 fapte similare.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au menţinut, luni, măsura arestării preventive a celor trei bărbaţi prinşi în luna octombrie în timp ce dădeau „atacul” la un bancomat de pe Calea Bucureşti: „Menţine măsura arestării preventive a inculpaţilor Stănescu Aurel, Codreanu Florin Daniel şi Ţala Mihai Moise, măsură dispusă prin încheierea nr. 238 din 19.10.2017 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 04.12.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că, în perioada 2 – 16 octombrie a.c., poliţiştii doljeni au fost sesizaţi de reprezentanţii mai multor unităţi bancare cu sucursale în Craiova şi Filiaşi, cu privire la faptul că persoane necunoscute, prin forţarea fantei de eliberare numerar, au încercat să sustragă sume de bani din bancomate. Astfel, în această perioadă, 10 ATM-uri bancare au fost forţate, în toate cazurile oamenii legii întocmind dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat. A fost demarată o anchetă pentru identificarea autorilor, iar miercuri, 18 octombrie a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii au reuşit să prindă în flagrant trei bărbaţi, pe Daniel Codreanu, de 21 de ani, din municipiul Brăila, judeţul Brăila, Moise Ţala, de 27 de ani, şi Aurel Stănescu, 60 de ani, ambii din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara, care montaseră un dispozitiv artizanal la un bancomat de pe Calea Bucureşti, în zona centrală. Cei trei au fost încătuşaţi la faţa locului, apoi duşi la sediul IPJ Dolj, audiaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore: „În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Craiova au prins în flagrant trei bărbaţi imediat după ce au acţionat asupra unui bancomat amplasat pe Calea Bucureşti, cu un dispozitiv confecţionat artizanal, introducându-l în fanta de eliberare numerar, cu scopul de a sustrage bani, ulterior încercând să acţioneze prin aceeaşi metodă, asupra unui alt ATM, din apropiere, activitate infracţională întreruptă de intervenţia poliţiştilor. Din primele cercetări s-a stabilit că cei trei sunt şi autorii faptelor sesizate anterior”, au declarat, la momentul respectiv reprezentanţii IPJ Dolj.