Cel mai slab meci al sezonului pentru Craiova

0
165

Alb-albaştrii sub lupă

craiovaCalancea – Primul meci în care prestaţia portarului moldovean nu a fost cea aşteptată. Chiar dacă Aurelian Chiţu a scăpat singur cu el, şutul a fost modest şi pe colţul scurt, cu şpiţul, iar Calancea putea interveni. Şi la al doilea gol putea să iasă mai mult din poartă şi ar fi interceptat devierea lui Nimely către Hodorogea. În plus, nici degajările sale nu sunt unele de calitate.

Briceag – Meci slab, în nota echipei, au combinat în voie gazdele pe partea sa. A scăpat de Florinel Coman, care nu a jucat, dar şi Cicâldău, un cvasidebutant, i-a pus probleme.

Kelic – Croatul nu este nici pe departe jucător de Liga I, face marcaj larg, este lent, iar când are mingea la picior crează emoţii mari, nu o poate stăpâni defel. Primul gol a plecat de la el, Nimely s-a întors lejer pe lângă el şi a pasat, iar faza respectivă s-a mai repetat pe parcursul jocului.

Acka – Este singurul stoper de încredere al Craiovei din acest campionat. Prestaţie bună în repriza în care a jucat la Ovidiu. Din păcate, s-a accidentat, aşa cum i se întâmplă parcă în fiecare final de an. Ar fi o pierdere pentru ultimele trei dispute.

Vătăjelu – După o perioadă de mai multe meciuri foarte bune, a avut mari probleme cu Chiţu. A greşit preluarea la primul gol, punându-i mingea pe tavă adversarului, apoi a fost foarte nervos până la final, având permanente dueluri verbale cu Chiţu. Nu a fost oportună nici deplasarea sa la final către grupul jucătorilor Viitorului, chiar înţelegându-i frustrarea, trebuia să mai aştepte, ca să-şi ia revanşa în play-off.

Mateiu – Se vede că nu are meciuri oficiale în acest sezon, e destul de lent, nu ajută echipa pe tranziţie pozitivă. A avut un şut de la distanţă în prima repriză, care nu i-a pus probleme însă portarului advers.

Zlatinski – A fost printre puţinii jucători ai Craiovei care a avut o prestaţie decentă. I-a fost totuşi destul de greu însă să verticalizeze, în condiţiile în care gazdele s-au blocat foarte bine, s-au dublat permanent şi au aglomerat imediat spaţiile.

Băluţă – După o prestaţie mai puţin reuşită, cu Timişoara, a fost din nou jucătorul care a încercat ceva, având şi cele două ocazii ale echipei, în repriza va doua.

Nuno Rocha – Continuă seria evoluţiilor sub potenţial, nu apare nici la serviciu, nici la finalizare, iar de şut de la distanţă în cazul său nu poate fi vorba. Marcaj penibil la Nimely, la golul al doilea.

Gustavo – Deşi nu a fost printre cei mai slabi jucători la Ovidiu, nici nu s-a remarcat cu ceva. Pasează bine, dă cursivitate acţiunilor, dar i-a lipsit şi serviciul decisiv şi finalizarea. A încercat un şut în prima repriză, departe de poartă.

Ivan – A părut obosit, a avut puţine puţine mingi, dar pe care nu le-a valorificat, l-au prins de fiecare dată pe călcâie, fără forţă. A stat mai mult pe jos. A avut o minge bună în careu şi a fost stopat uşor, apoi i-a pasat lui Băluţă. În condiţiile în care gazdele s-au blocat destul de bine, ar fi fost mai util în bandă sau în spatele unui vârf de careu. Când a scăpat singur spre poartă, a fost oprit aiurea de arbitrul asistent, care a avut grijă ca Universitatea să nu reintre în joc. La golul al doilea a stat degeaba pe prima bară, la corner.

Kay – A intrat bine în locul lui Acka şi până la urmă este cea mai bună soluţie ca pereche pentru ivorian. I s-a reproşat evoluţia din meciul cu Astra, dar nu a fost fault atunci la Alibec. Impreciziile sale nu se compară cu gafele lui Kelic şi Popov.

Bancu – A fost reprimit în lot şi a avut atitudine bună, a alergat, dar numai atât, fiindcă este la fel de imprecis în combinaţii, ca să nu mai vorbim de finalizare.

Rambe – De la el nu mai avem ce aştepta ca jucător, toţi ne-am lămurit de calităţile sale. În schimb, a fost singurul care a sărit pentru Vătăjelu când Hagi l-a bruscat. Antrenorul Viitorului îl provocase mai devreme, arâtându-i degetul orientat în jos. Sigur, a exagerat cu croşeul dat lui Râmniceanu, dar faţă de colegii săi care au stat pasivi la acel meleu, are şi o bilă albă. Gestul său de la final este apreciat de fani din două puncte de vedere, atât ca solidaritate, dar şi fiindcă nu-l vom mai vedea pe teren în următoarea perioadă, poate chiar deloc în tricoul Ştiinţei.