Atmosferă de vis la despărţirea de „Ion Oblemenco”

1
600

Fanii alb-albaştrii n-au mai ţinut cont de frig, de oră şi de distanţă şi s-au năpustit din toate colţurile Olteniei şi chiar din Bucureşti pentru a vedea ultimul meci al alb-albaştrilor înainte demolarea stadionului „Ion Oblemenco”. 25.000 de suporteri au invadat arena din Bănie, biletele fiind epuizate cu 4 ore înainte de meci, acesta jucându-se cu casa închisă. Fanii au agitat 5.000 de steguleţe alb-albastre la tribuna a doua, iar înaintea startului partidei au folosit telefoanele mobile pentru a crea o coregrafie luminoasă spontană. N-au lipsit celebrele „valuri” pe care marea alb-albastră de suporteri le-au iniţiat în câteva rânduri. Înaintea startului partidei, un spectaculos foc de artificii, pus la cale de organizatori cu ocazia ultimului meci pe „Ion Oblemenco”, a delectat fanii prezenţi pe stadion.

Imnurile, interpretate de Păunescu jr. şi Craioveanu

Mai multe melodii dedicate de-a lungul timpului Universităţii Craiova au fost difuzate la staţia de amplificare a arenei cu o oră înaintea startului partidei, de la cele pe ritmuri populare la unele pe ritmuri moderne. Cele două imnuri, „Cântec pentru Oltenia” şi „O iubire alb-albastră” au fost cântate la tunelul de ieşire pe teren chiar înainte de joc. Primul, compus de Adrian Păunescu, a răsunat în interpretarea fiului acestuia, Andrei, în timp ce al doilea a fost mai mult strigat de carismaticul Gică „Grande” Craioveanu, împreună cu cei 25.000 de spectatori. La meci a asistat şi Mihai Bobonete, personajul „Bobiţă” din serialul „Las Fierbinţi”, care s-a declarat impresionat de atmosfera de pe stadion şi a fost extrem de iritat de decizia lui Tudor.

„Minunea Blondă” a început ultimul meci

Celebrul component al Craiovei Maxima, Ilie Balaci, a fost cel care a dat lovitura de începere a ultimului meci de pe „Ion Oblemenco”. Purtând un fular alb-albastru la gât, „Minunea Blondă” a primit de la Sorin Cârţu şi un tricoul de joc al Universităţii Craiova cu numărul 8. Rusescu a ţinut să-l salute la centru pe cel pe care-l venera în copilărie, când era suporter al Craiovei.

 

Au venit la meci şi „primii pe Central”

Clubul din Bănie a adresat invitaţii pentru meciul cu Steaua tuturor jucătorilor Ştiinţei rămaşi în viaţă care au fost pe teren la primul meci disputat pe „Central”, câţiva răspunzând invitaţiei. Aceştia au primit tricouri personalizate cu numărul 67 pe spate, iar pe piept scria „Primii pe Central”. Unii dintre componenţii generaţiei 67 s-au regăsit şi în fotografiile cu Universitatea Craiova de la tribuna oficială.

„Suporterii Craiovei libere”, coregrafie cu cele 4 steme

A doua coregrafie afişată la Peluza Nord în timpul meciului de joi a fost realizată de fanii autointitulaţi „ai Craiovei libere”. Aceştia au afişat un mesaj enorm care a fost desfăşurat atât la peluza nord, cât şi pe jumătate din tribuna a II-a, pe care se putea citi „Istoria Craiovei a fost scrisă de eroi…şi toţi sunt aici cu noi”, iar coregrafia a fost reprezentată de cele 4 steme oficiale ale Universităţii Craiova, în ordinea în care acestea au fost purtate pe piept de-a lungul timpului.

14 ani pentru Sezione Ultra’

La Peluza Nord s-au afişat două coregrafii, câte una pe repriză. Prima a fost una personalizată, a celor de la Sezione Ultra, cu prilejul a 14 ani de la înfiinţarea grupării, cu o pânză în culorile negru-albastru şi simbolul brigăzii „curgând” deasupra, alături de mesajul „De 14 ani pe baricade, Craiova, luptând pentru tine”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.