Alianța USR PLUS Dolj si-a prezentat Programul de Guvernare și candidații pentru alegerile Parlamentare

0
594

Alianța USR PLUS Dolj si-a prezentat Programul de Guvernare și candidații pentru alegerile Parlamentare,  din 6 Decembrie 2020.

”Alianța USR PLUS va realiza activitățile de campanie tinând cont de regulile impuse de pandemie, spune Cristian Clenciu.  Vom incerca să găsim soluții ca mesajul nostru să ajungă la electorat,  vom fi prezenți atat in mediul online dar și printre oameni, a mai spus șeful de campanie al Alianței USR PLUS, Cristian Clenciu.

Clenciu a mai spus că sănătatea cetățenilor și a colegilor este mai presus de orice obiectiv politic.

Daniel-Sorin Gheba deschide lista Alianţei USR PLUS pentru Camera Deputaţilor şi Cosmin Poteraş, pe cea pentru Senat în judeţul Dolj.

Pe lista pentru Camera Deputaţilor se mai află Iustin Dumitrescu, Oana-Cristina Tărăban, Ştefan Artene, Iulia Dudu, Constantin Marin, Claudia Gasparini, Ştefan Matei, Denis Fota, Marius Sută, Ilie Sârbu, Adrian Oprică şi Simion Totora. Pe lista pentru Senat se mai află Silviu Bratu, Daniel Clenciu, Manuel Rezeanu, Daniela Matei şi Lucian Călin.

Cosmin Poteraș candidatul USR PLUS de pe prima pozitie pentru Senat în județul Dolj susține că politica trebuie scoasă din școală. Poteraș a spus că:  ”Pe langa lipsa de stabilitate si de predictibilitate, sistemul de invatamant este profund afectat de ingerinte politice. Trebuie sa scoatem politica din scoala si sa cream premisele unei administrari bazate pe competenta. NU vom putea avea invatamant de calitate, cat timp numirile de directori si de multe ori si angajarile sunt dispuse de persoane din inspectoratele scolare pe criterii strict politice.  Aceste structuri trebuie sa dispara.”

Daniel Sorin Gheba își propune: ”În primul rând să facilitez accesul producătorilor agricoli, în special al tinerilor fermieri, la fondurile europene. Agricultorii, și nu numai, au nevoie de soluții de consultanță la ei în sat. În funcție de potențialul agricol și de dezvoltare al zonei, în funcție de pregătirea sau experiența lor profesională, trebuie să fie sprijiniți pentru a putea dezvolta afaceri de succes, contribuind în același timp la dezvoltarea economică a zonei.”

Silviu Bratu spune că: ”Deși beneficiem de 150 km de Dunăre, infrastructura portuară este aproape inexistentă iar nevoia unui port turistic este absolut obligatorie pentru a dezvolta turismul în regiune. De asemenea promovarea rutei de biciclete EUROVELO 6 ce tranzitează teritoriul din sudul județului Dolj și îmbunătățirea infrastructurii aferente: montarea de indicatoare, amenajarea unei zone de camping pe traseul de biciclete poate contribui la dezvoltarea unui brand regional de succes.”

Oana Cristina Tărăban, candidat al Alianței USR PLUS la Camera Deputaților a spus că:  ” În viziunea noastră, România poate trece printr-un proces de dezvoltare sustenabilă doar în condițiile unei administrații publice integre și competente, care: să gestioneze eficient și echitabil servicii publice de calitate, simplificând procedurile de lucru cu cetățenii; să câștige încrederea cetățenilor prin integritate și onestitate în gestionarea resurselor publice, transparență și responsabilitate în luarea deciziilor și asumarea rezultatelor și consultarea cetățenilor în luarea deciziilor și elaborarea/ implementarea deciziilor publice.”

Iustin Dumitrescu este avocat și candideaza din partea USR PLUS la Camera Deputaților. El a spus că ” Vrem sa desfiintam sectia speciala si sa repornim activitatea DNA. In loc de Sectia Speciala care este nejustificata si lezeaza prestigiul profesiei de magistrat, avem nevoie sa infiintam asa-numitul DNA al padurilor care sa aiba o competenta specializata pe infractiuni de mediu.

Trebuie sa intarim DNA si DIICOT prin reintregirea competentei DNA si prin asigurarea suportului logistic si uman  – mijloace tehnice pentru interceptari si suplimentarea schemei de personal

Nu e suficienta corectarea legilor justitiei – trebuie mers mai departe si aduse imbunatatiri pentru actul de justitie – in acest moment procesele dureaza multi ani pana la solutionarea lor. Oamenii au nevoie de o solutie rapida si echitabila ”

Cristian Clenciu a mai spus că” România trebuie, are obligatia,  să-și administreze performant mediul și resursele naturale si să investeasca atât in sănătatea cetățenilor, cât și in valorificarea superioara a resurselor în comparație cu potențialul lor.

Trebuiesc intreprinse eforturi concrete pentru combatere a poluării,  imperativă fiind obligația tuturor actorilor economici de a respecta trei principii esențiale: poluatorul plătește; ierarhia măsurilor de prioritizare a gestiunii deșeurilor; economie circulara, concretizată în maximizarea valorii adăugate a resurselor materiale și activități concertate pentru eficientizarea energetică și utilizarea energiei verzi.”

Șeful de campanie, Cristian Clenciu a mai spus că echipa USR PLUS iși dorește să atingă și să depășească scorul electoral de 20%.