Săptămâna Ciprului se încheie cu patru prime audiții la Filarmonica „Oltenia”

0
244

Săptămâna Ciprului din cadrul „Stagiunii Europa”, organizată de Filarmonica în perioada 23 octombrie 2015 – 20 mai 2016, se încheie, astă-seară, cu un concert care începe la ora 19.00 și cuprinde patru lucrări în primă audiție. La pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice a instituției craiovene se află Yiannis Hadjiloizou, iar solist este violonistul Andreas Zinonos.

Craiovenii sunt invitați să audieze Uvertura „Rosamunde”, D. 644 de Franz Schubert, „Tzigane”, rapsodie pentru vioară şi orchestră de Maurice Ravel, și Simfonia a VIII-a în Fa major, op. 9 de Ludwig van Beethoven. Pentru prima dată la Craiova sunt interpretate lucrările „Le Valse de l’Amour” („Valsul iubirii”) de Yiannis Hadjiloizou; „Servikos”, dans tradițional cipriot; „Oktana” de Andreas Moustoukis; Balet din opera „Epitafios” de Michalis Hadjiloizou.

Biletele pentru concert au prețurile de 35 lei și, pentru elevi, studenţi, pensionari, 25 lei. De asemenea, publicul are la dispoziție, în cadrul „Stagiunii Europa”, și abonamente, la prețul de 140 lei, fiecare incluzând șapte concerte.

„Stagiunea Europa” va continua, până la finalul anului, cu muzica altor șase țări: Polonia (9-15 noiembrie), Letonia (16-22 noiembrie), Germania (23-29 noiembrie), Finlanda (30 noiembrie – 6 decembrie), Spania (7-13 decembrie) și Italia (14-20 decembrie). Amplul și ineditul proiect – „probabil cea mai complexă stagiune din Europa” – este organizat de Filarmonica „Oltenia” cu sprijinul  ambasadelor și consulatelor României în cele 27 de țări europene partenere.