Din nou în Cetatea Poeziei. Cu Spiridon Popescu și Nina Voiculescu

0
389

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează astăzi, de la ora 18.00, în Salonul Medieval, o nouă ediţie a manifestării „De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei”. Invitaţi în cetate sunt, ca de obicei, un poet consacrat și altul la început de drum: Spiridon Popescu și Nina Voiculescu. Moderatorul întâlnirii: Petrișor Militaru. Evenimentul este inclus în programul proiectului „Săptămâna TRADEM”, desfăşurat în perioada 2-7 noiembrie, iar intrarea publicului este liberă.

Poetul gorjean Spiridon Popescu este membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 1999 şi autor a şase cărţi de versuri. Unii dintre cei mai mari critici din ţara noastră au confirmat talentul poetului gorjean, incluzându-l chiar şi în Dicţionarul Biografic al Scriitorilor Români.

„Doamne, dacă-mi eşti prieten” este una dintre cele mai cunoscute poezii ale sale, fiind pusă pe muzică de Tudor Gheorghe. Mai mult decât atât, mari actori, precum Florin Piersic, Adriana Trandafir sau Horaţiu Mălelele, au recitat public această poezie. Potrivit poetului, în curând versurile vor fi puse pe muzica folkistului Emeric Imre. Spiridon Popescu a publicat în reviste importante precum „Convorbiri literare”, „Ramuri”, „România Literară”, „Luceafărul”, „Astra”, „Tribuna”, „Brâncuşi” şi în ziare apărute la nivel local.

Nina Voiculescu este autoare a două volume de versuri: Casa lui David” (2015) şi „Flăcări în calendar” (2008), ambele apărute la Editura „Scrisul Românesc”.

„De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei” este o manifestare care şi-a propus să familiarizeze publicul cu poezia craioveană contemporană. La aceste întâlniri sunt prezenţi doi poeţi craioveni, un tânăr şi un senior. Pe lângă faptul că citesc din creaţia proprie, aceştia au ocazia să împărtăşească celor de faţă impresia pe care poezia tânără o face unui poet consacrat şi modul în care un poet tânăr receptează poezia contemporană. La finalul întâlnirii, poeţii invitaţi răspund întrebărilor din public.