A predat poliţiştilor 9.000 de lei găsiţi pe stradă

0
173

Un craiovean în vârstă de 78 de ani, pensionar, care a găsit pe stradă un plic în care se aflau 9000 de lei, i-a predat poliţiştilor fără să stea pe gânduri, chiar dacă suma însemna pensia lui pe un an de zile. După două săptămâni de cercetări, oamenii legii au reuşit să-l identifice pe bărbatul care pierduse banii. Îi luase de la CAR chiar în ziua în care îi pierduse, şi avea de plătit trei ani de zile ca să achite împrumutul. I-a mulţumit pensionarului pentru gestul său.

Vergică Militaru

În urmă cu aproximativ două săptămâni, mai exact pe 15 octombrie a.c., la sediul Secţiei 4 Poliţie Craiova s-a prezentat un pensionar, Vergică Militaru, de 78 de ani, din Craiova care le-a explicat poliţiştilor faptul că, pe strada Sărarilor în zona „Frigorifer”, a găsit suma de 9.000 lei. Era un plic mai mare, asemănător celor folosite la bănci şi normal că bărbatul s-a uitat în interior. Deşi are o pensie modică, de aproximativ 800 de lei, pensionarul nu a stat pe gânduri şi a mers direct la Poliţie. A spus că n-ar fi vrut să fie în locul celui care a pierdut banii, aşa că nici nu i-a trecut prin minte să-i păstreze.

Poliţiştii Secţiei 4 Craiova au demarat investigaţii, reuşind, în cursul zilei de ieri, să-l identifice pe bărbatul care a pierdut suma de bani, respectiv Ştefan Mişcu, de 59 de ani, din Craiova. Bărbatul, angajat la RAT Craiova, luase banii împrumut de la CAR şi trebuie să plătească trei ani de acum încolo pentru a achita, asta fiind o mare pierdere pentru familia sa. A fost impresionat de gestul pensionarului de 78 de ani care i-a înapoiat banii, deşi nu mai avea nici o speranţă după atâta timp.

“Sperăm ca astfel de situaţii să fie cât mai des întâlnite în activitatea noastră de zi cu zi, iar craioveanul de 78 de ani să fie un exemplu de urmat pentru toţi doljenii”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj, comandantul unităţii felicitându-l pe pensionar pentru fapta sa.