Topul erorilor și gafelor USL din ultima săptamână, în viziunea PDL

0
325
Guvernul alternativă al PDL a realizat topul erorilor și gafelor Guvernului USL din ultima săptămână cu impact direct asupra evoluției României din punct de vedere economic, social și politic.
1.Ponta, confuz în privința indexărilor
Premierul Ponta a declarat luni, cu seninătatea caracteristică, faptul că nu toate pensiile vor fi indexate din ianuarie 2013 cu toate că indexarea pensiilor reprezintă o obligație legală. La scurt timp primul ministru s-a răzgândit și a ținut să precizeze faptul că afirmația sa a fost una greșită. Cu alte cuvinte domnul Ponta ne dă de ales în a crede despre el ori că nu știe despre ce vorbește, ori că are de gând să încalce inconștient legea.
2.Promisiunile USL din campania electorală au fost uitate odată cu electoratul care i-a votat.
Ministerul Muncii condus de Mariana Câmpeanu este, pentru a doua oară în acest an, “etalonul ruşinii în Guvernul Ponta”. Astfel, după ce la sfârşitul lui iulie, Guvernul a tăiat de la Ministerului Muncii 1,15 miliarde de lei, prin noul proiect de rectificare, de la acelaşi minister se taie încă 520 milioane lei.
3.Încă o dată Guvernul Ponta nu înțelege Constituția.
Pentru că USL-ul a considerat legea 263 dată de Guvernul Boc ca fiind incompletă, Guvernul Ponta a hotărât să emită Ordonanța 1/2013, care a fost declarată neconstituțională.
Peste 170 de OUG, multe dintre ele neconstituționale (ex. Codul Insolventei, OUG de modificare a legii pensiilor). În ‘viziunea’ lui Ponta: Curtea Constituțională este ‘apărătorul evaziunii fiscale’. O astfel de declarație ar impune demisia imediată a Guvernului său. Evaziunea fiscală stă la masă cu Guvernul Ponta.
4.Recolta de toamnă de șomeri a USL
Guvernul Ponta a adus României 56.000 de noi șomeri în ultimul an. Cifrele INS indică o creştere cu 0,6% a şomajului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
5.Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene – între minciună și ignoranță
Folosind tema uzată a „grelei moșteniri”, ministrul Eugen Teodorovici a declarat că România va avea de plătit către CEE din bugetul de stat peste un miliard de euro. PDL ține să-i aducă aminte faptul că în cazul corecțiilor financiare banii se realocă spre alte proiecte din lista de rezervă. USL este însă incapabil să vină cu noi proiecte.
6.Haosul fiscal
Numai anul acesta, Guvernul Ponta a umplut o plasă cu 30 de taxe și impozite noi sau majorate, la care zilnic mai încearcă să adauge o taxă nouă. Joaca lui Ponta de-a taxele sărăcește românii. Numai în ultima săptămână, în USL s-a vorbit despre: creșterea cotei unice, impozit diferențiat, o nouă taxă pe benzină și motorină. Cu 100 lei românul cumpăra anul trecut 19 litri de benzină, azi mai cumpără sub 18 litri. Asta înseamnă scăderea puterii de cumpărare.
7.Corupție endemică în instituțiile statului
Ultimul caz – Ministerul Agriculturii, Agenția Domeniilor Statului, care se adaugă unui lung șir de cazuri de corupție în rândul membrilor USL.
8.Haosul bugetar
Consiliul Fiscal acuza încălcarea gravă a regulilor bugetare și incompetență în estimarea veniturilor publice. Asta dovedește atât lipsa de conectare a USL la realitatea economică, cât și măsurile proaste luate – de tipul creșterii fiscalității – care nu au cum să dea roade într-o economie secătuită de criză. USL a făcut 4 rectificări bugetare negative de când este la guvernare, simbol al eșecului guvernamental și al lipsei proiectului economic de țară.
9.Neîncrederea românilor în economie
Încrederea în economia României a înregistrat în octombrie cea mai puternică scădere din UE Previzibil, guvernarea din platourile de filmare nu a dat rezultate.
 
10.Fuga investițiilor și a profiturilor
Investițiile străine directe au scăzut cu 36% în acest an, iar impozitele pe profit colectate la buget au scăzut cu 1,3% în primele 9 luni ale acestui an. Acest lucru demonstrează lipsa de credibilitate a Guvernului Ponta în ochii investitorilor.