Studenţii basarabeni din Craiova lansează campania : ’’Fii mesagerul culturii și donează o carte peste Prut ’’

0
30

Asociația Studenților Basarabeni din Craiova inițiază astăzi, 6 noiembrie 2013 campania ’’Fii mesagerul culturii și donează o carte peste Prut ’’. Tinerii basarabeni din cadrul centrului universitar Craiova intenționează să colecteze cu această ocazie cărți , care vor fi ulterior transmise în școlile și bibliotecile din Basarabia , în special din mediul rural, unde se remarcă o lipsă acută de literatură  în grafia latină.

Obiectivul acestei campanii este  îmbogățirea  fondului de carte românească din școlile, liceele  și bibliotecile din Basarabia precum și promovarea culturii românești.

ASB Craiova adresează un îndemn  către toți cei care sunt dispuși să ne ajute la buna desfășurare a campaniei, să doneze cărți. Sunt binevenite cărți de literatură românească și universală, poezie, enciclopedii, atlasuri, carte scolară, precum și literatură istorică,  asfel încât tinerii din Basarabia să se bucure de moștenirea culturală românească.

Persoanele interesate rugăm să ne contacteze la adresa  asb_craiova@yahoo.com, sau la numerele  0756776275 Ana ,  0786956697 Ion , 0763579691 Eliza.