Nu există motive de îngrijorare în ceea ce priveşte siguranţa alimentară a populaţiei pentru că în România nu se consumă carne crudă de pasăre, iar tratamentul termic la 70 de grade distruge toate tipurile de salmonela, a declarat, miercuri, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu. “Nu s-a pus în nici un moment în pericol siguranţa alimentară a cetăţeanului”, a arătat Mănăstireanu într-o conferinţă de presă în care a prezentat rezultatele acţiunilor întreprinse în cazul cărnii de pasăre retrasă recent de la comercializare. Potrivit sursei citate, lanţul de magazine (Selgros – n.r) a retras de la comercializare 55,7 tone de carne de pasăre, iar 22 de tone din această cantitate a fost distrusă ca urmare a solicitării operatorului. De asemenea, a mai fost retrasă de la comercializare o cantitate de 10 tone de carne de pasăre din magazine mici, 0,4 tone de carne fiind distruse. (Agerpres)