Klaus Iohannis acuză USR-Plus de cinism pentru votul din Parlament

0
404

Klaus Iohannis a declarat, marţi, 5 octombrie, după ce Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură în Parlament, că ceea ce caracterizează cel mai bine România de azi este cuvântul „criză”. Preşedintele a menţionat că situaţia a fost generată de „politicieni cinici” şi a anunţat că va convoca săptămâna viitoare consultări cu partidele politice.

„Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de astăzi este cuvântul criză. Suntem într-o criză a sistemului de sănătate publică. Suntem în plină pandemie.

Valul patru ne-a lovit, şi ne-a lovit rău. Suntem într-o criză a preţului la energie, o criză care este şi europeană şi globală. De lucru ar fi suficient pentru politicieni: să rezolve problema pandemiei, să rezolve problema preţurilor la electricitate. Dar ce s-au gândit unii dintre politicienii noştri? Să mai adauge o criză, o criză a guvernării.

În acest fel, astăzi, în Parlamentul României, a fost votată o moţiune de cenzură împotriva Guvernului care a avut succes, deci, cum se spune mai colocvial, Guvernul a picat în Parlament.

În ultimele luni s-au spus foarte multe lucruri în politică, majoritatea lucruri urâte.

Politicienii s-au obişnuit să se arate unul pe celălalt cu degetul, să se acuze de diferite lucruri, inclusiv în interiorul partidelor.

Oamenii nu ştiu ce să mai înţeleagă. Este o situaţie complicată, o situaţie care a fost generată – această moţiune şi trecerea ei prin Parlament –  de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alţii clamând grija pentru români şi aşa mai departe.”, a spus preşedintele.

El a accentuat că USR a plecat din Guvern şi a votat împreună cu PSD şi AUR moţiunea de cenzură de astăzi.

USR a fost parte din coaliţia de guvernare. USR a plecat din Guvern şi a votat, USR, împreună cu PSD şi AUR moţiunea de cenzură de astăzi.

Acestea sunt faptele, restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriţi să-i spuneţi.

Acum, însă, suntem în situaţia de a trebui să găsim o soluţie. Trebuie să găsim o soluţie, România trebuie să fie guvernată.

Pandemie, criza preţurilor la electricitate, vine iarna, toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva.

Acest cineva, evident, este Guvernul României. Aşadar, este nevoie de soluţii şi este momentul pentru decizii mature. Este nevoie de decizii mature din partea politicienilor, din partea partidelor politice.

Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature şi să vină cu ele la consultări, voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate şi responsabilitate.”, a mai declarat Klaus Iohannis.