MAI: În unele secţii din sectorul 3 al Capitalei votul nu a început la timp

0
171

Monica Dajbog, reprezentantul Ministerului de Interne, a declarat, sâmbătă dimineaţă, că au avut loc incidente în prima zi a referendumului, precizând că în unele secţii votul nu a început la timp pentru că preşedinţii nu s-au prezentat sau nu au preluat materialele necesare.

„În cursul nopţii, efectivele MAI au asigurat paza secţiilor de votare din întreaga ţară. În majoritatea secţiilor de vot, procesul de votare deja a început. Din informaţiile primite până în prezent sunt câteva excepţii din cauza faptului că preşedinţii biroului de votare ale secţiilor electorale ale secţiilor nu au preluat materialele necesare votării sau nu s-au prezentat la secţia de vot. Astfel de situaţii au fost înregistrate în Sectorul 3 al Capitalei. La o secţie dintr-o localitate din Teleorman, urmează să fie desemnat un alt preşedinte de secţie, după ce preşedintele iniţial a anunţat că a avut un deces în familie”, a declarat purtătotorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

În timpul campaniei şi în ziua de dinaintea referendumului, au fost înregistrate 48 de incidente electorale, majoritatea având legătură cu amplasarea ilegală a unor bannere, afişarea a mijloacelor de propagandă în alte locuri dect cele prevăzute de lege sau distrugerea afişelor electorale. Amenzile aplicate se ridicp la suma de 3.500 lei, mai arată sursa citată.

Potrivit reprezentantului Ministerului, ca referendumul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, vor fi mobilizaţi zilnic 38.000 de angajaţi ai MAI.