Festivitate pentru cuplurile care celebrează nunta de aur, la Filiaşi

0
198

aniversareCasa de Cultură Filiaşi organizează astăzi prima ediţie a proiectului „Primăvară-n toamna vieţii”, prin care îşi propune celebrarea cuplurilor care îşi serbează nunta de aur – 50 de ani de căsătorie. „În localitatea Filiaşi sunt zece cupluri care, în urmă cu 50 de ani, respectiv, în anul 1966 s-au căsătorit”, a precizat referent Valentin Florescu, adăugând că iniţiativa este susţinută de Primăria şi Consiliul Local Filiaşi.

Programul începe la ora 16.00, cu o „slujbă de mulţumire” la Biserica „Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din Filiaşi, oficiată de preoţii Hantea Marian şi Hantea Ştefan. Fiecărui cuplu îi va fi dăruită din partea bisericii o icoană sfinţită. De la ora 17.00, într-un cadru festiv, cuplurile aniversate vor primi flori şi plachete omagiale personalizate. De asemenea, sunt invitate la o masă festivă şi un program muzical susţinut de formaţia Casei de Cultură şi soliştii colaboratori Paula Sâmbrian, Costin Niţu, Mădălina Dumitrescu şi Nelu Nuţu, invitat special fiind Liviu Dică.

«Sper ca prin această acţiune să aducem câteva momente de bucurie şi destindere în viaţa celor pe care îi sărbătorim cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsătorie. Totodată, nutresc speranţa că această acţiune va avea continuitate în timp, astfel încât în fiecare toamnă să organizăm „Primăvară-n toamna vieţii”. Doresc tuturor cuplurilor aniversate multă sănătate, bucurii, le asigur de toată consideraţia noastră pentru faptul că de jumătate de secol merg împreună pe drumul pe care l-au ales în urmă cu 50 de ani, împlinind astfel „cuvântul” mântuitorului: „Ceea ce Dumnezeu a unit omul să nu despartă”. La mulţi ani tuturor!», a adăugat Valentin Florescu.