Baschetbalistele au început sezonul cu 4 eşecuri

0
239

Echipele de volei şi cea masculină de baschet iau startul în campionat week-end-ul acesta

Echipa feminină de baschet SCM Craiova a pierdut joi seara cel de-al patrulea meci oficial din acest sezon, cedând pe teren propriu în faţa lui Danzio Timişoara, în etapa a doua a Diviziei A. Eliminate şi din Cupa României, jucătoarele lui Milan Nisic au pierdut, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu”, cu scorul de 69-71 (18-28, 18-17;  14-16, 19-10). Craiovencele au încercat să remonteze în ultimul sfert avantajul luate de adversare încă din start, însă nu s-au apropiat decât la două puncte, aceasta fiind şi diferenţa finală. Pentru SCM Craiova au evoluat de la început: Janina Ninu Simionca 18 puncte, Marija Prlja 12, Zorica Mitiv 7 şi Gabi Toma 9, Alexandra Cutaş 4, iar pe parcurs au intrat Andra Ionescu 13, Irina Borş 4, Bianca Barbu 2 şi Kaila Guidry. De partea cealaltă, formaţia bănăţeană a avut-o în mare formă pe sârboaica de 29 de ani Biljana Pesovic, care a marcat mai mult de jumătate din punctele lui Danzio, respectiv 39, secondată de amricanca Tiffany Brown, cu 18 puncte. „Nu am început foarte bine jocul şi am avut o primă repriză mai slabă. În partea a doua am jucat mai exact, dar din păcate am avut, din nou, probleme în ofensivă. E un meci pe care l-am pierdut, dar mergem mai departe şi sper să remediem, din mers, deficienţele pe care le avem în joc” a declarat Milan Nisic. Astăzi, de la ora 15, craiovencele vor evolua în deplasare la CSM Bucureşti într-un meci contând pentru etapa a treia.

Altfel, baschetbaliştii de la SCM Craiova debutează şi ei în Divizia A, întâlnind astăzi, de la ora 19.30, în runda inaugurală, în deplasare, tot o formaţie timişoreană, BC Timba, pe care au învins-o săptămâna trecută la scor în Cupa României, la Mediaş. „Datele problemei se schimbă total faţă de Cupă, pentru că timişorenii joacă pe propriul teren şi sunt o echipă imprevizibilă. Noi trebuie să ne facem jocul şi să fim concentraţi pe toată durata partidei. Mergem să câştigăm, dar nu vom avea deloc un meci uşor” a prefaţat jocul antrenorul Andelko Mandic, care se bazează la startul campionatului pe următorul lot:  Travis Lee Bureau, Mihai Buzatu, Cristian Corneanu, LeVar Seals Cortez, Andrei Damian, Nikola Djurusovic, Ionuţ Drăguşin, Rade Dzambic, Cosmin Gabriel Duţă, Mihai Gavrilă, Darko Dabus, Ivan Miskovic, Iulian Orbeanu, Cătălin Petrişor, Srjdan Solkotovic.

Voleibaliştii debutează contra campioanei

Iau startul în acest week-end şi echipele de volei ale SCM Craiova. În Divizia A1 de volei masculin, elevii lui Dănuţ Pascu vor întâlni astăzi pe teren propriu, de la ora 17, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu”, echipa campioană, Remat Zalău. „A devenit deja tradiţie să debutăm în campionat cu Remat Zalău. Este un debut în forţă şi trebuie să facem ceea ce ştim  – să jucăm. Îi simt şi pe băieţi că aşteaptă debutul competiţional şi presimt că va fi un joc disputat. Echipa campioană s-a întărit în această vară, au multe noutăţi şi necunoscute pentru noi. Nu ne este teamă de acest joc şi ne vom lupta pentru fiecare minge” a declarat Pascu. Fetele de la SCM vor avea un meci mult mai uşor, chiar dacă vor evolua în prima etapă în deplasare, contra formaţiei CS Volei Alba Blaj, astăzi, de la ora 18, în sala „Timotei Cipariu” din Blaj. „Este un meci în deplasare cu o echipă nouă. Îmi doresc să scoatem un rezultat pozitiv pentru a şterge proasta impresie pe care am lăsat-o după insuccesul cu CSM Sibiu, de pe propriul teren, în Cupa României” a declarat antrenorul Mircea Dudaş.