Angajată a Spitalului din Calafat, arestată pentru delapidare

0
288

O angajată în vârstă de 53 de ani, de la Spitalul Municipal Calafat, a fost arestată joi după-amiază, sub acuzaţia de fals intelectual şi delapidare, după ce s-a stabilit că, în ultimii cinci ani, a „subtilizat” peste 70.000 de lei din banii care ar fi trebuit să intre în casieria unităţii medicale.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, lucrătorii Compartimentului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat fuseseră sesizaţi de conducerea Spitalului Municipal Calafat că s-au trezit cu sume lipsă în casierie. În urma cercetărilor demarate pe baza plângerii, oamenii legii au stabilit că Ioana Popescu, în vârstă de 53 de ani, din Calafat, în perioada 10 septembrie 2007 – 31 august 2012, în calitate de casier al spitalului, şi-a însuşit suma de 74.505 de lei.

„Din primele cercetări a rezultat faptul că banii proveneau din omisiunea consemnării în registrul de casă a operaţiunilor de încasare a contravalorii prestărilor medicale acordate pacienţilor şi a taxei de vizită”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. Mai exact, femeia încasa banii de la pacienţi – fie că era vorba despre taxa de vizită, fie de contravaloarea consultaţiilor medicale – şi nu depunea la casierie decât o parte, ca să nu bată la ochi, restul intrând în buzunarele ei.

Poliţiştii au recuperat suma de 56.000 lei de la Ioana Popescu, bani restituiţi spitalului, iar în baza probatoriului administrat au prezentat-o pe femeie Judecătoriei Calafat, care i-a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 20 zile pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual şi delapidare.