CERT-RO recomandă elevilor competiţia de criptografie „Crypt a Bite”

0
78

criptConcursul, care va avea loc pe 17 septembrie, este o oportunitate excelentă pentru elevi de a aplica lucrurile învăţate în sala de curs, precum şi cunoştinţele extra-curriculare. Totodată, tinerii au şansa de a concura cu elevi din întreaga Europă într-una dintre cele mai atractive competiţii de criptografie dedicată elevilor din anii terminali şi studenţilor din primul an de studiu.

ENISA implementează acest concurs cu sprijinul certSIGN, compania românească care s-a ocupat de întreaga dezvoltare a platformei, precum şi a structurii concursului. De formularea întrebărilor şi realizarea metodologiei de evaluare s-au ocupat profesori universitari români, de la universităţi de prestigiu din ţară.

Această competiţie este iniţiată de ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), organismul UE care se ocupă de politicile de Securitate privind informaţia şi siguranţa reţelelor.

ENISA urmăreşte să promoveze excelenţa academică şi competenţa printr-o competiţie constructivă, în acelaşi timp punând la dispoziţie o platformă de interacţiune atât pentru elevi, cât şi pentru profesori.

Site-ul oficial al concursului, www.cryptabite.eu, include descrierea completă a competiţiei, precum şi o zonă interactivă de exersare a abilităţilor pentru pregătirea concursului în sine.

Pentru alte informaţii, CERT-RO oferă adresa persoanei de contact din partea certSIGN – Dragoş Dimancea, Manager Marketing, telefon: 0725.351.725, email: dragos.dimancea@certsign.ro