Universitatea întâlneşte OFK Belgrad

0
91

Primul meci cu Sorin Cârţu şi Emil Săndoi pe bancă este programat astăzi pentru Universitatea Craiova, de la ora 18, pe arena „Ion Oblemenco”, împotriva sârbilor de la OFK Belgrad. Intrarea spectatorilor este liberă, partida fiind transmisă în direct de postul Sport.ro. Pentru Craiova nu vor evolua internaţionalii capverdezi Nuno Rocha şi Kay şi cel lituanian Nerijus Valskis (foto), în timp ce Andrei Ivan este la lotul naţional de tineret. Antrenamentul de ieri dimineaţă al Craiovei a fost anulat din cauza ploii.

Înfiinţat pe 1 septembrie 1911, OFK Belgrad este cel mai vechi club care activează în Superliga sârbă. Are în palmares 5 titluri de campioană, cucerite în perioada interbelică, şi 5 cupe ale Iugoslaviei. În sezonul 1962-1963 a jucat în semifinalele Cupei UEFA. În acest moment, OFK Belgrad ocupă locul 8 în ierarhia primei ligi din Serbia. În ultima rundă, a învins cu 3-2 echipa Novi Pazar. Universitatea a mai disputat anul acesta un meci amical cu o echipă din Serbia, Sloga Petrovac (liga a II-a), pe care a învins-o cu 3-0 la Memorialul „Ion Oblemenco”.

După ce varianta Eugen Pârvulescu a picat, fostul conducător de la Gaz Metan şi Pandurii ajungând la Universitatea Cluj, pentru postul de preşedinte al clubului, CS Universitatea Craiova negociază cu fostul oficial al Stelei şi al lui Dinamo, Constantin Dănilescu.