Trei proiecte pilot depuse de europarlamentarul Marian Jean Marinescu au fost notate de Comisia Europeană cu calificativul A -maxim

0
683
Trei proiecte pilot depuse de europarlamentarul Marian Jean Marinescu, anul aceasta, au fost notate de Comisia Europeană cu calificativul A (maxim), ceea ce înseamnă că în toamnă, după ce vor fi adoptate de Parlament, vor intra în lucru. Unul dintre ele se referă la mobilitatea urbană aeriană, iar altul propune transparență în administrație (digitalizarea activității, astfel încât totul să fie transparent, corect și eficient). Cel de-al treilea proiect pilot considerat finanțabil de către Comisia Europeană se referă la coordonarea din spațiu a navelor pe Dunăre.
“În paranteză trebuie spus, că am mai propus unul care să folosească tehnologia spațială, de astă dată pentru păduri și activitățile forestiere. Alte trei proiecte depuse de mine au primit la evaluarea Comisiei nota B, ceea ce înseamnă că și acestea au cam 90% șanse să treacă (în Parlament). Dincolo de asta,  va începe lucrul la o așa numită Acțiune de pregătire (Preparatory Action) în turism, care se bazează pe un proiect pilot de-al meu care propunea acum câțiva ani o politică comună în turism. Mă bucur mult că lucrurile evolutează către ceea ce propuneam eu, o politică de turism comună, căci este un lucru pe care îl dorește toată lumea, dar care până acum nu s-a reușit. Turismul este o activitate economică foarte importantă, care actualmente nu face obiectul unei politici comune la nivelul UE. Ar avea mare nevoie de asta, chiar dacă unele state se împotrivesc”, a precizat europarlamentarul Marian Jean Marinescu.
Deputatul european mai susţine într-o postare pe facebook că o politică europeană în turism ar impune standarde comune, reguli comune, reguli pentru personal, reguli pentru situația sanitară și așa mai departe. “Iar toate acestea nu se pot face decât printr-o politică europeană comună”, a conchis parlamentarul european.