Alb-albaştrii continuă să dezamăgească

0
38

Universitatea Craiova a obţinut cu noroc un punct în meciul de pe teren propriu cu FC Botoşani, moldovenii având multe ocazii de a câştiga

Dacă tot au transformat o echipă care lua un trofeu pentru Craiova după 25 de ani şi aducea 25.000 de fani în Bucureşti într-una impotentă, deţinătoarea „lanternei roşii” şi cu doar 7.000 de suporteri pe modernul stadion propriu, strategii olteni s-au gândit probabil că în Oltenia eterna terra propice pentru business-fotbal, iar în primul 11 cu Botoşaniul au apărut nu mai puţin de 5 jucători „under”. Botoşaniul, care la ultima vizită în Bănie încasa cinci goluri, în turul semifinalei Cupei României, venea din postura de lider şi etala un 11 cu numai două noutăţi faţă de anul trecut, grecul Soiledis şi olteanul Roman II, împrumutat chiar de la rivala din runda a treia.

Rezultatele Craiovei nu sunt întâmplătoare, iar declaraţiile pline de ipocrizie ale staff-ului tehnic şi administrativ nu pot linişti fanii cuprinşi de dezgust după o vară în care s-au umplut conturile clubului şi s-a „devalizat” echipa. În condiţiile în care finanţatorul echipei e preocupat mai multe de mesaje duioase pentru fani în loc să aducă un vârf capabil, Mangia a trebuit să-l sacrifice pe Mitriţă ca atacant central, după ce Burlacu şi Glavina se dovediseră inutili în acest rol. Craiova a abordat meciul ca o echipă mică, înghesuită în propria jumătate de moldoveni, cărora nu le-au trebuit decât zece minute pentru a deschide scorul. Golofca a trimis un şut-centrare pentru Lorand Fulop, care a înscris lejer din careu mic. Peste alte zece minute, gazdele au egalat. Cvasidebutantul Mihăilă l-a păcălit pe arbitrul Chivulete şi a obţinut penalty, iar Mitriţă a marcat primul gol al Craiovei în actualul sezon, după 290 de minute de secetă. „New Craiova” a prins elan după egalare şi acelaşi Mihăilă a găsit breşa pentru un asisst ideal, iar Mitriţă a reuşit dubla, după ce l-a driblat uşor pe Pap.

După pauză, moldovenii l-au avut în teren pe fostul coechipier al lui Cavani şi Ibrahomovic la PSG, Ongenda, dar egalarea a venit la un corner, din capul stoperului Miron, cel care pierduse mingea la golul egalizator al gazdelor. Roman I prefigurase reuşita cu câteva minute înainte, cu o ratare imensă. Botoşanul s-a jucat cu ocaziile, iar Ongenda cu răbdarea colegilor, şutând în bară din unghi, în locul unei pase pentru coechipierii plasaţi ideal. Moldovenii s-au distrat cu Răzvan Popa, scos din teren în cele din urmă în huiduielile publicului, ca de altfel şi Burlacu peste câteva minute. Mihai Roman II  n-a uitat că aparţine de Craiova şi pur şi simplu i-a oferit mingea lui Pigliacelli, în loc să-l execute în situaţie clară de gol. Chitoşcă a chitit apoi o minge către vinclu, dar portarul italian al Craiovei a intuit direcţia şutului. Botoşaniul a ascăpat o victorie pe care o merita cu vârf şi îndesat după ocaziile avute, pe un teren unde oaspeţii vor câştiga uşor în acest campionat, fiindcă Universitatea este doar o umbră a echipei care s-a luptat la titlu în sezonul precedent. Se pare că magia lui Mangia a fost mai degrabă o farsă, iar după cum arată în acest început de sezon Craiova este predispusă unui eşec ruşinos în deplasarea de la Leipzig.

Mangia: „E greu să joci cu tineri pe acest stadion”

După meci, Devis Mangia a avut un discurs ciudat, spunând că echipa sa a avut ghinion, deşi oaspeţii au fost cei care au ratat 3 mari ocazii de a câştiga toate punctele: „A fost un meci dificil. Nu am început aşa cum trebuie, am plecat practic de la 0-1. Dar ulterior am jucat cu personalitate, însă nu am fost norocoşi. În partea a doua am fost ghinionişti la golul primit. Lucrăm pentru a reveni sus, trebuie să continuăm pentru a avea rezultatele din sezonul trecut. Ştiţi mai bine decât mine că e foarte greu să joci pe acest stadion. Mai ales când avem atât de mulţi jucători tineri. E nevoie de timp pentru ca ei să crească. Sunt fotbalişti care trebuie integraţi, care au nevoie de încredere. Cred că am jucat cu cinci jucători under 21. Trebuie să-i evaluăm pe cei tineri, să vedem cine este pregătit să joace în prima echipă şi cine nu. Valentin Mihăilă a jucat foarte bine. E bun, dar trebuie să muncească şi să aibă o atitudine bună. Jucătorii noi vor fi integraţi treptat”.

Antrenorul oaspeţilor, Costel Enache, a declarat că echipa sa merita să câştige: ”E o stare confuză, e o bucurie pentru că am reuşit să recuperăm ceva ce părea scăpat din mână, dar în acelaşi timp şi o frustrare pentru că jucătorii şi-au făcut treaba bine. Am încercat să fim cu o mentalitate ofensivă. E durerea care încă nu mă lasă să mă bucur total. N-am revăzut faza penalty-ului. Eu consider că am început bine partida şi am controlat jocul. Mă bucur că după 2-1 am reuşit să marcăm şi nu ne-am pierdut în joc”.

Bancu: „Dacă jucăm tot aşa, ne dă Leipzig cu terenul în cap”

După meci, Nicuşor Bancu a acuzat publicul că a apostrofat echipa, dar recunoaşte în acelaşi timp că prestaţia echipei este slabă şi se teme de un dezastru la Leipzig. „Aşteptăm ca publicul să fie al 12-lea jucător, ca anul trecut, nu să ne înjure, aşa cum a făcut-o astăzi. Aşa nu ne ajută! Ne e greu şi nouă. Ne înjură, ne simţim inferiori pe propriul teren. Ar trebui să fie lângă noi şi la bine, şi la greu. Mergem la Leipzig cu moral zero. Ne gândim că ne bat acolo. Anul trecut am făcut ceva frumos aici, iar acum suntem la pământ. Dacă jucăm cum am jucat la Sepsi sau ca în a doua repriză de azi, mergem acolo şi ne dau cu terenul în cap cei de la Leipzig. Mergem să ne jucăm şansa, mergem să ieşim cu capul sus de acolo şi, dacă se poate, să obţinem calificarea. Am făcut aceeaşi pregătire ca anul trecut, dar nu ştiu ce se întâmplă, este cu totul şi cu totul altceva” a spus Bancone.

Alex Mitriţă nu s-a putut bucura aşa cum era cazul de dubla sa: „Nu cred că au fost aşa importante golurile mele. Ne-au dat gol din fază fixă, trebuia să fim atenţi. Trebuia să ne revenim. Am avut două meciuri în care nu prea am jucat. Am revenit mereu, ne doream această victorie, după o serie proastă. Din păcate, nu s-a putut în această seară. Acum au mai venit doi jucători, aveam nevoie de ei şi sper să ne ajute. Va fi un meci greu în Germania, sunt jucători foarte bine cotaţi. Pe teren nu cred că ei au trei picioare. Avem două picioare şi mergem să jucăm”.