Măsuri privind funcţionarea şcolilor doctorale din România

0
261

image-2015-10-9-20489791-70-acordarea-unui-titlu-academicȘcolile doctorale îşi menţin acreditarea până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2019.

Măsura a fost adoptată în şedinţa de Guvern de astăzi, printr-o Ordonanţă de Urgenţă de modificare a articolului VIII, alineatul (3) din  Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 96/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative în domeniile educaţiei, cercetării, formării profesionale şi sănătăţii.

Extinderea temporară a acreditării şcolilor doctorale până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie  2019,  era necesară pentru ca acestea să poată organiza examene de finalizare a studiilor doctorale şi să poată emite diplome şi titluri universitare recunoscute de către Ministerul Educaţiei Naţionale, acestea două reprezentând atribute specifice ale acreditării, conform cadrului normativ în vigoare.

Revizuirea prevederilor legale în acest domeniu se fundamentează pe solicitarea Consiliului Naţional al Rectorilor şi pe nevoia eficientizării, îmbunătăţirii şi transparentizării sistemului educational din România.