Şi-a pus viaţa în pericol pentru a intra ilegal în România

0
119

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Calafat au descoperit, ieri noapte, ascuns pe osia unui camion încărcat cu stafide, un bărbat care încerca astfel să intre ilegal în ţară. A fost returnat pe teritoriul Bulgariei pentru cercetări și dispunerea măsurilor necesare.

Conform reprezentanților Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Dolj, ieri, în jurul orei 00.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Volvo, un cetăţean iranian care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, stafide din Iran pentru Cehia. Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a descoperit un bărbat ascuns sub remorcă, aşezat pe suportul roţilor de rezervă.

Persoana în cauză nu avea asupra sa nici un document de identitate şi nu vorbea nici o limbă de circulaţie internaţională. La cercetări, şoferul camionului a declarat că nu ştie cum a ajuns persoana respectivă pe osia mijlocului de transport. “Conform  protocolului româno-bulgar, mijlocul de transport, șoferul și migrantul au fost preluați de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a declarat comisar șef Romică Ivănoiu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.