Telefonul mobil, cafeaua şi duşurile pot fi dăunătoare pentru piele

0
351

Deşi se numără printre lucrurile din viaţa de zi cu zi cărora nu le acordăm prea mare atenţie, telefonul mobil, cafeaua şi duşurile prelungite se numără printre factorii care pot dăuna pielii, potrivit becomegorgeous.com.

Anumite activităţi sau obiecte pe care le considerăm neimportante pot, fiecare în parte şi mai ales împreună, să ne afecteze sănătatea şi felul în care arătăm. Iată o serie de factori la care oamenii ar trebui să fie atenţi dacă îşi doresc o piele cu un aspect tânăr cât mai mult timp.

Şedinţele la saună

Se consideră că sauna este bună pentru piele, pentru că o purifică deschizând porii şi permiţând eliminarea toxinelor prin transpiraţie. Însă şedinţele dese la saună pot avea efecte adverse asupra pielii, făcând-o să se lase în timp. Nu trebuie să renunţi complet la acest răsfăţ, dar este bine să îl limitezi.

Telefonul mobil

Telefoanele mobile pot afecta de asemenea pielea în mod negativ, dacă nu suntem atenţi, cauzând puncte negre sau coşuri în zona bărbiei şi a obrajilor. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, este bine să ne ştergem cu o soluţie antibacteriană în aceste zone, de mai multe ori pe parcursul zilei.

Cafeaua

Aceasta conţine antioxidanţi, care previn îmbătrânirea prematură a pielii, însă ne poate deshidrata organismul foarte rapid. Pentru a consuma în continuare acest energizant zilnic fără să dăuneze pielii, este bine să bei şi multă apă şi să eviţi sucurile cu zahăr adăugat.

Neglijarea problemelor de vedere

Vederea slăbită se numără printre problemele care apar adesea pe măsura înaintării în vârstă. Dacă nu mergem regulat la un control oftalmologic, problema se poate agrava şi duce, în plus, la apariţia ridurilor în jurul ochilor. Ai grijă să mergi anual la un control oftalmologic.

Fumatul pasiv

Chiar dacă nu fumezi sau ai reuşit să te laşi de fumat, ar fi bine să eviţi şi ocaziile în care te expui la fumul altora, pentru că şi astfel favorizezi formarea ridurilor şi îmbătrânirea prematură a pielii.

Duşurile

Se ştie că duşul prelungit nu are efecte benefice asupra pielii. Prea mult timp petrecut la duş înseamnă „curăţarea” pielii de uleiurile ei esenţiale şi, de asemenea, trebuie avute în vedere substanţele cu care este tratată apa curentă. Este recomandată limitarea timpului petrecut sub duş, dar şi achiziţionarea unui filtru pentru apă.