Admitere la Universitatea din Craiova: Peste 4.600 de locuri la buget

0
2832

Universitatea din Craiova scoate la concurs pentru anul academic 2023-2024 un număr de 4.680 de locuri la buget, la ciclurile licență și master. Cele 12 facultăți din structura UCV oferă pregătire în 80 de programe de licență și 70 de programe de master. Înscrierile se fac exclusiv online la adresa https://www.ucv.ro/admitere/ până în data de 17 iulie la ciclul licență și până în data de 14 iulie la ciclul master.

Cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, Universitatea din Craiova pune la dispoziţia absolvenților de liceu 2900 locuri bugetate la licență și 1780 locuri bugetate la master. La forma cu taxă, candidaţii pot opta pentru unul dintre cele 2307 de locuri la licenţă şi 1366 locuri la master.

Universitatea din Craiova oferă posibilitatea pregătirii în 80 de programe de licență și 70 de programe de master, repartizate pe șase domenii fundamentale de ierarhizare existente în acest moment la nivel național. Universitatea din Craiova oferă şi programe de studii la formele de învăţământ cu frecvenţă redusă (IFR) şi/sau la distanţă (ID). De asemenea, Universitatea din Craiova se numără printre cele mai importante instituţii organizatoare de doctorat din România: 23 de domenii și aproximativ 150 de conducători de doctorat afiliați şcolilor doctorale.

Zece motive pentru a studia la Universitatea din Craiova

 

  1. Studenții beneficiază de burse de performanță, burse de merit, burse sociale sau burse private;
  2. Universitatea din Craiova oferă aproximativ 2.500 locuri de cazare în cele 9 cămine studenţeşti (plus unul la Drobeta-Turnu Severin) în patru campusuri moderne;
  3. Studenţii Universităţii din Craiova au la dispoziţie o infrastructură de pregătire şi cercetare de ultimă generaţie;
  4. Universitatea din Craiova are parteneriate extrem de solide cu mediul socio-economic (Ford Otosan, Hella, NetRom, Continental, Clariant, QFort, Magna, Kautex, Cummins, Caphyon, Endava, Syncro Soft, Nagaro);
  5. Studenții beneficiază de mobilități internaționale de studiu. Universitatea din Craiova este partener academic strategic pentru mai bine de 250 de universităţi din lume și membru al alianței European Cross-Border University – ACROSS, alături de alte 9 universități din Germania, Spania, Italia, Franța, Letonia, Polonia, Bulgaria și Slovenia;
  6. Studenții au acces la servicii gratuite de medicină generală și stomatologie în cea mai modernă policlinică studențească din România, situată în Căminul nr. 9 din complexul Mecanică;
  7. Cadre didactice dedicate;
  8. Târguri de job-uri pe domenii de activitate (Jobs4IT, Forvia Hella etc)
  9. Concursuri studențești naționale și internaționale (Beyond Language, Concurs de Grafică Inginerească, PROFIZ etc);
  10. Viață studențească vibrantă într-un oraș dinamic care are un Centru Vechi pitoresc, al treilea cel mai mare parc natural din Europa – Parcul „Nicolae Romanescu”, Teatrul Național„Marin Sorescu” recunoscut în întreaga lume, Orchestră Filarmonică de renume mondial, Festivalul IntenCity și multe alte atracții.

 

Lideri în domeniul educației antreprenoriale

Universitatea din Craiova a dezvoltat peste 200 de parteneriate cu agenţii economici de primă mărime de la nivel regional şi naţional. Aceştia acordă burse studenţilor merituoşi și se implică în proiectele lor şi ale Universităţii.

Universitatea din Craiova se mândrește şi cu o reușită unică în peisajul antreprenoriatului. Prin ONG-ul EDUCOL (Asociația pentru Educație SV Oltenia), în asociere cu Fundația Ford Motor Company și Primăria Craiova, Universitatea din Craiova operează Centrul de Resurse și Angajament Ford Craiova, în cadrul căruia se derulează un Program de Antreprenoriat Social. Programul este destinat în principal studenților Universității și le oferă acestora oportunitatea de a implementa proiecte de antreprenoriat social în beneficiul comunității locale. Cu o finanțare de 2 milioane de euro pentru o perioada de 8 ani, programul a ajuns deja la a VI a ediție, în prezent funcționând 35 de antreprize sociale în cadrul cărora activează peste 300 de voluntari. Aceștia se implică activ și abordează probleme reale, tangibile și urgente ale comunității din domenii diverse, precum: agricultură, educație, sănătate, mediu și reciclare, cultură și tradiții.

Universitatea din Craiova este lider în ceea ce priveşte dezvoltarea conceptului de universitate antreprenorială. Astfel, valoarea contractelor de cercetare cu mediul economic a depăşit suma de un milion si jumătate de euro, valoarea totală a proiectelor cu fonduri europene aflate în implementare este de peste 66 milioane de lei, iar a propunerilor trecute de faza de eligibilitate, unele dintre ele aflate în stadiul final al încheierii contractelor, este de peste 288 milioane lei. Mai mult, valoarea proiectelor în parteneriat cu comunitatea locală, ONG-uri relevante, cu administrația locală pentru promovarea proiectelor de antreprenoriat social este de peste 10 milioane de lei.

Proiecte care susţin practica de specialitate, proiecte care susţin educaţia antreprenorială, proiecte finanţate de mari companii interesate de studenţii şi absolvenţii noştri, toate acestea fac din Universitatea din Craiova instituţia de învăţământ superior cu dezvoltarea cea mai rapidă în ultimii ani.