Simona Halep s-a calificat în semifinale la Wimbledon

0
460

Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, învingând-o în sferturile de finală pe americanca Amanda Anisimova (20 de ani, locul 23 WTA) scor 6-2, 6-4, după o oră şi 5 minute de joc. Simona Halep a avut 5-1 în setul secund, dar adversara s-a apropiat la 5-4 şi a avut 40-0 în game-ul 10, dar Simona a câştigat cinci puncte la rând şi a închis meciul, ajungând în semifinale fără să piardă vreun set pe parcursul turneului. Românca are acum 3-1 la directe cu Amanda Anisimova, pe care o învinsese recent, la fel de clar, la Bad Homburg, tot pe iarbă.

“Am avut o adversară redutabilă, dar am avut picioare puternice, iar pe final m-a ajutat şi serviciul, totul e bine când se termină cu bine. Joc cel mai bun tenis al meu, îmi recâştig încrederea, după ce am avut probleme anul trecut” a spus Halep, la final.

În semifinale, Simona Halep, campioană la Wimbledon, în 2019, se va duela cu Elena Rybakina din Kazahstan (23 de ani, locul 17 WTA). Halep are 2-1 la directe cu Rybakina, pe care a întrecut-o anul trecut la US Open şi în finală la Dubai, pierzând în 2019, la Wuhan, atunci când Simona a abandonat în primul set.