Francesca Dumitraşcu, una dintre elevele de elită ale Doljului: “maximum maximorum” la Evaluarea Naţională din acest an

0
1871

Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade ” din Craiova este una de elită, atât la la nivel local , cât şi la cel naţional. Ultimele rezultate stau mărturie în acest sens. În instituţia de învăţământ preuniveritar amintită, două fete au obţinut media maximă la Examenul Naţional de Evaluare Naţională. Cu una dintre ele am vorbit şi o  prezentăm. Este vorba despre Francesca Dumitraşcu . O fată dezinhibată total , deschisă dialogului, care are şi alte perfomanţe: muzică şi pictură, unele pe care Francesca se le vede ca o relaxare .

Nu e inhibată deloc, este foarte deschisă în faţa în faţa mass – media. Se numeşte Francesca Dumitraşcu şi a absolvit cursurile Şcolii Gimnaziale “Mircea Eliade” din Craiova, una dintre unităţile de elită ale învăţământului preuniversitar craiovean şi nu numai. A obţinut media maximă la Evaluarea Naţională din acest an.  Chiar ea ne vorbeşte: “Am fost învăţată de doamna învăţătoare Hermina Dincă, cea care mi-a insuflat dragostea pentru Matematică şi Limba şi literatura română. În gimnaziu, la “mate”, am avut-o pe doamna Lavinia Trincu, iar la “română” am învăţat cu doamna Zoia Bănică, cea care mi-a fost şi diriginte. Ambele mi-au fost ca două mame, dar mai mult prietene. Păi, să nu mai spun când lipseam de pe la ore, dar nu eram sancţionate, decât verbal . Acum , glumim ” .

“Iubesc România , avem un potenţial enorm, pe care trebuie să-l aplicăm”

Francesca este foarte deschisă, nu este “tocilară”, aşa cum se spune, neadăvărat , în comunitate, despre cei care obţin note mari la examene. Din contră, este foarte volubilă şi ne vorbeşte despre ce s-a întâmplat în ultimii doi ani de pandemie, amintind şi de viitor. ” Mi s-a părut imposibil, în pandemie, chiar dacă erau cursuri on-line. Dar, cred că este foarte bine. Am învăţat şi m-am dedicat studiului. Despre viitor , aşi dori şă fiu acceptată la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, la “Ştiinţele Naturii (cu “zece” e greu de înţeles că nu ar fi posibilitatea aceasta – n.r.). Mai departe, îmi doresc să rămân în România, dar iau în calcul şi plecarea în străinătate. Acum, la început de cursuri liceale, mă gândesc că , la finalizarea acestora, să urmez studii universitare de Design, Management sau Bussiness.   Iubesc România, avem un potenţial enorm, pe care trebuie să- l aplicăm. ”

Relaxare prin muzică şi pictură

Când auzi de un astfel de caz, ai crede că este vorba despre un “sihastru”, care stă acolo, în chilia lui şi nu se interesează de lume. Francesca face parte din altă categorie, chiar cum ea o spune: “Îmi place să fiu cu prietenii apropiaţi, să râd cu ei să ne distrăm. Dacă vorbim de relaxare, aceste momente le regăsesc în pictură şi în muzică , cântând la pian . Am avut, în pandemie, un vernisaj de pictură , la Bucureşti. Talentul în acest sens a venit de la bunicul matern, dar vreau să spun un lucru: Ai talent, foarte bine, dar fără muncă nu se poate”.

Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade” – una de elită

Francesca este una dintre elitele Şcolii Gimnaziale “Mircea Eliade” din Craiova. “Francesca este, în acest an, una dintre elevele care au obţinut media maximă la Evaluarea Naţională. Cea de-a doua este Alexia Maria Dinu. Mai mult, suntem în top, dacă pot să spun aşa, în ceea ce priveşte procentul de promovabilitate la Evaluarea Naţională, ca să nu mai vorbim de Olimpiade şi alte concursuri”, a menţionat profesor Genoveva Ioana, director al Şcolii Gimnaziale “Mircea Eliade”.