Gărâna Jazz Festival în Munţii Semenic: cântări, cinema, teatru outdoor şi yoga

0
186


GaranaJazzFestival-Photo-Horatiu-Sovaiala-Scena-ValiugA XXI-a ediţie a Gărâna Jazz Festival începe astăzi, în Munţii Semenic, departe de agitaţia oraşului, cu un line-up format din 18 trupe care vor urca pe scena de la Poiana Lupului si din Biserica Catolică Văliug. În plus, vizitatorii se vor putea bucura, pe parcursul festivalului, de trasee montane, cinema sub cerul liber, spectacole de teatru, clase de Yoga, târguri şi alte activităţi.

Până sâmbătă, după terminarea concertelor, Poiana Lupului va deveni cinema şi va fi gazda unui program special de scurtmetraje oferite de Institutul Francez. O serie de comedii, drame tragi-comice şi animaţii scurte vor aduce la viaţă poveşti din prezent şi personaje din cele mai diverse. Trupa de teatru “Auăleu”, cunoscută pentru reprezentaţiile “mobile” din oraşe, sate şi chiar de peste ocean, va fi prezentă în fiecare seară la festival cu momente de spectacol generatoare de inspiraţie, întrebări şi răspunsuri. De asemenea, Poiana Lupului va găzdui a II-a ediţie a Târgului Naţional al Colecţionarilor de Discuri, un eveniment menit să aducă la un loc pasionaţii de viniluri şi muzică bună.

Pe lângă experienţa muzicală care reuneşte artişti prestigioşi, sunete şi instrumente din toate colţurile lumii, Gărâna Jazz Festival constituie o experienţă unică prin datele locaţiei: patrimoniul natural al Munţilor Semenic. Satul Brebu Nou, Lacul 3 Ape, Cheile Caraşului şi Peştera Comarnic, Lacul Gozna din satul Văliug sau Platoul Semenic sunt câteva puncte turistice care n-ar trebuie ratate pe parcursul mini-vacanţei de la Gărâna. Programul complet al festivalului, informaţii despre transport şi cazare – pe www.garana-jazz.ro.