Bacalaureat 2017: Aproape 70% procentajul de promovabilitate, în Dolj

0
505

Două fete cu note de 10 şi două unităţi de învăţământ cu procentaj maxim

Ieri, s-au afişat rezultatele la Bacalaureat, sesiunea din vară. Faţă de anul precedent, judeţul Dolj are un procentaj de promovabilitate crescut (68,93% – 66,54%) şi se poate prezenta cu două medii generale maxime în această sesiune. În plus, avem două instituţii de învăţământ care au procentaj 100% (Colegiul Naţional „Carol I” şi Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”) şi nu este exclus ca, după verificarea contestaţiilor, procentajul de promovabilitate să crească, la modul general.

 rezultate_bac 3Emoţii mari, atât pentru candidaţi, cât şi pentru părinţi, în aşteptarea afişării mediilor la Bacalaureat. S-a stat la porţile Centrelor de examinare, unde s-au susţinutprobele, în speranţa că vor fi făcute cunoscute rezultatele. După ore de aşteptat în caniculă, au fost puse pe tapet notele, dar totalul a fost făcut cunoscut mult mai târziu, undeva după ora 15.00.

«Putem vorbi de un procentaj de promovabilitate, până la contestaţii, de 68,93%, faţă de 66,54% în anul precedent. Avem 1.245 de respinşi şi  două note maxime obţinute. De asemenea, avem cele două mari unităţi – Colegiul Naţional „Buzeşti” şi Colegiul Naţional „Carol I”, care au procentaj maxim de promovabilitate. La Colegiul Naţional „Elena Cuza” a fost vorba despre cazul unei eleve care a apărut cu nota 1,00, la una dintre probe, dar de fapt era 10,00. A fost o greşeală umană, care s-a remediat. Putem vorbi şi de 188 de elevi care au obţinut note între 5,00 – 5,99, ori, aşa cum se ştie, media generală este de 6,00. Este posibil ca, după contestaţii, procentul de promovabilitate să crească, ceea ce ne dorim cu toţii. Înregistrăm un progres la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan”, Colegiul „Nicolae Titulescu”, şiLiceul „Henri Coandă”. Sigur sunt şi cote de 0%, la Liceul  „Beethoven” (una dintre instituţiile speciale, aşa cum ştie toată lumea – n.r.), unităţile liceale din Malu Mare şi Cârcea», a precizat prof. Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, preşedinte al Comisiei Judeţene de Bacalaureat.

Două eleve şi conducătorii lor, reţeta spre nota maximă

rezultate bac 2Aşa cum apare în scripte, de netăgăduit, în Dolj sunt două note de 10, acelea maxime. Pe ultima sută de metri, înainte de închiderea ediţiei am luat legătura telefonică atât cu premiantele, cât şi cu directorii instituţiilor de învăţământ unde acestea au învăţat. «Nu mi s-a părut foarte greu, deoarece am fost pregătită. Mă bucur că sunt printre cele două din judeţ care am obţinut nota maximă şi o felicit şi pe colega mea de la „Elena Cuza”. Vreau să urmez cursurile Universităţii de Medicină din Craiova»–Mădălina Manolache, absolventă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”.

„Este încă o dovadă că aici se învaţă. Nu mai poţi spune mare lucru, atunci când ai, la Bacalaureat, procentaj maxim. Vreau să mai spun avem doar două note sub 7,00. Mădălina este una dintre cele mai bune eleve care au fost la noi, care, în urmă cu patru ani, a intrat într-o clasă, la Ştiinţele Naturii, ai cărei elevi şi-au dovedit, în timp, pregătirea” – prof.  Carmen Lucia Ştefănescu, director al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”.

rezultate bacCam la câteva sute de metri distanţă, la Colegiul Naţional „Elena Cuza”, o altă elevă eminentă a obţinut perfecţiunea. Este vorba despre Adela Ungureanu. «Nici nu mi-a venit să cred că am luat 10 şi mă bucur că am ajuns aici, mai ales că suntem doar două colege din Dolj. Sunt fericită şi pentru colega mea de la „Buzeşti”. În ceea ce mă priveşte, aş dori să merg la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova şi sper să am succes (la asemenea rezultate este greu de crezut că ar putea fi respinsă – n.r.)», a spus Adela. „Ce poate fi mai frumos, pentru un director de şcoală, decât să aibă un elev care a obţinut maximul la Bacalaureat?! Este o fată extraordinară, care, sunt convins, va aduce foarte multe rezultate, în anii viitori” – prof.  Liviu Cotfasă, director al Colegiului Naţional „Elena Cuza” din Craiova.