Gala Filantropiei / Mai aproape de reabilitarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova cu 9.280 de lei

0
404

Muzeul Olteniei din Craiova a găzduit, joi seara, un eveniment de strângere de fonduri pentru reabilitarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova. Gala Filantropiei a reunit personalităţi locale din lumea teatrului, muzicii, sportului şi a societăţii civile, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri local şi ai administraţiei publice, alături de numeroşi artişti şi antreprenori care au donat obiecte şi lucrări de artă pentru a fi scoase la licitaţie.

Invitaţii speciali ai serii au fost ambasadorii campaniei “Împreună pentru o comunitate puternică”: actriţa Nataşa Raab, selecţionerul Emil Săndoi, Cristian Sanda, directorul filialei Dolj a Crucii Roşii – Maria Vintilă şi Mădălina Amon.

Saloanele şi cabinetele Secţiei de Pediatrie vor fi dotate cu mobilier nou

În urma organizării acestui eveniment caritabil, s-a reuşit strângerea sumei de 9.280 de lei, o mare parte din ea, mai exact 3.100 lei, fiind donată de Nicoleta Duică, o craioveancă stabilită în Belgia. Aceasta s-a alăturat campaniei şi a organizat o acţiune remarcabilă de voluntariat în oraşul Kontich, în cadrul căreia ea şi alţi români au improvizat o spălătorie de maşini în curtea firmei pe care românca o deţine. Diferenţa de 6.180 lei a fost strânsă în urma licitaţiei de obiecte donate şi a unei tombole organizate la Gala Filantropiei. Tot în cadrul galei, CEZ Distribuţie a anunţat că va remobila toate saloanele şi cabinetele medicale din interiorul Secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia.

“Proiectul de susţinere a Clinicii de Pediatrie din Craiova este unul dintre proiectele de suflet ale CEZ Distribuţie, asigurând mobilierul pentru toate saloanele şi cabinetele medicale din interiorul Clinicii. Atât medicii, cât şi micuţii pacienţi se vor bucura în cel mai scurt timp de un serviciu medical la standardele anului 2013 din punct de vedere logistic. Implicarea noastră în acest proiect este o investiţie in viitor, în lumea pe care o lăsăm moştenire copiilor noştri. Suntem aici să dăm un exemplu pentru toţi aceia care preţuiesc, ca şi noi, oamenii şi împărtăşesc grija pentru o viaţă mai bună. CEZ Distribuţie va rămâne un susţinător al comunităţii locale”, a afirmat  Ion Dobrescu, membru al Directoratului CEZ Distribuţie.

Craiovenii, încurajaţi să participe cu donaţii

În total, de la demararea campaniei la începutul lunii iunie şi până în prezent s-au strâns aproape 13.000 de lei din cei aproximativ 100.000 de lei necesari reabilitării Spitalului de Copii. Suma aceasta include donaţiile acordate la Gala Filantropiei şi echivalentul a 219 sms-uri trimise la numărul scurt 8865, fiecare sms reprezentând o donaţie de 2 euro. Craiovenii sunt încurajaţi să participe în continuare la această iniţiativă cu orice donaţie pe care o pot face în contul dedicat campaniei, deschis la Banca Comercială Română: RO28RNCBO139041651320003 sau prin donarea de materiale de construcţii necesare reabilitării Spitalului de Copii. De asemenea, oricine îşi doreşte să doneze 2 euro pentru această cauză poate trimite un sms la numărul scurt 8865 – număr valabil în reţelele Cosmote, Orange şi Vodafone (nu se aplică TVA).

În plus, se încurajează participarea voluntară la acţiunile de strângere de fonduri organizate de iniţiatorii campaniei, iar cei care doresc să se alăture echipei de voluntari sunt rugaţi să trimită un email la adresa impreuna@arti.ro. Mai multe informaţii despre campanie, precum şi devizul cu materialele necesare reabilitării secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia, sunt disponibile online pe site-ul dedicat campaniei: www.impreuna.arti.ro.

 

Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă (ARTI) promovează tinerii ca resursă pentru comunitate – la nivel local, regional şi naţional:

“Tinerii din întreaga lume reprezintă atât o sursă enormă de resurse umane pentru dezvoltare, cât şi factorii cei mai importanţi în schimbarea socială, în dezvoltarea economică şi în inovaţiile tehnologice. Imaginaţia, idealurile, capacităţile intelectuale considerabile şi concepţiile lor sunt esenţiale pentru dezvoltarea continuă a societăţii în care trăiesc. Problemele ivite în viaţa tinerilor, cât şi concepţiile şi aspiraţiile lor reprezintă componentele esenţiale ale provocării şi ale perspectivelor pe care societatea le are în prezent cât si cele ale viitoarelor generaţii”. (Naţiunile Unite, 1995)


Centrul de Voluntariat „Voluntaris” a fost înfiinţat în martie 2006, ca un program permanent al Asociaţiei Române a Tinerilor cu Iniţiativă. „Voluntaris” face parte din Reţeaua Naţională a Centrelor de Voluntariat şi are misiunea de a promova voluntariatul şi responsabilitatea socială ca principii de bună practică în dezvoltarea comunităţii locale.