Pesediştii doljeni au făcut bilanţul alegerilor locale

0
115

Social democraţii doljeni s-au întâlnit, ieri, la Filarmonica “Oltenia” pentru a face un bilanţ al alegerilor locale din 10 iunie a.c. La eveniment au participat primarii PSD, viceprimarii şi preşedinţii de organizaţii locale, lipsind însă parlamentarii PSD Dolj, care se aflau în Parlamentul României, unde se citea propunerea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Întâlnirea de ieri a fost utilă şi din acest punct de vedere, pentru că Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, i-a anunţat pe pesedişti că nu au timp să se odihnească după munca depusă la alegerile locale, pentru că cel mai probabil se va intra în campanie pentru referendumul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. La evenimentul de ieri a ajuns şi ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, care a luat parte în Craiova la o întâlnire cu preşedinţii de Curţilor de Apel din ţară.

 “Am câştigat detaşat alegerile”

Lucrările întâlnirii au fost conduse de preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, care s-a arătat mulţumit de rezultatul obţinut la alegerile locale din 10 iunie şi i-a felicitat pe toţi primarii şi activiştii de partid pentru munca depusă pe parcursul campaniei electorale. PSD a obţinut la alegerile locale din 10 iunie 55 de primari, iar în urma constituirii consiliilor locale din judeţ, un lot de 53 de viceprimari. “Suntem la trei săptămâni după scrutinul electoral din 10 iunie. Acum pot spune, fără să mai fie nevoie să mă uit peste statistici, că am câştigat detaşat alegerile. Văd o sală plină de oameni care vor scoate ţara asta la lumină după guvernarea PDL. Eu cred că acesta este adevăratul mandat pe care oamenii ni l-au dat cu trei săptămâni în urmă. Judeţul Dolj are nevoie de o minte limpede, de administratori care să gândească în interesul comunităţii şi să-l administreze spre binele celor locuitorilor. A fost o campanie grea, în care fiecare dintre noi a dat tot ce a avut mai bun pentru ca rezultatul să fie unul pe măsura aşteptărilor. Mulţi oameni şi-au pus încrederea în noi. Mulţi dintre dumneavoastră şi-au sacrificat timpul liber, au luat la picior uliţele satelor pentru a-i convinge pe oameni că USL şi PSD sunt alternative reale la guvernarea PDL – o guvernare marcată de corupţie şi neajunsuri pentru fiecare dintre dumneavoastră. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru implicarea totală pe care aţi avut-o în campania electorală şi pentru rezultatul deosebit pe care l-aţi înregistrat fiecare dintre dumneavoastră. Înainte de a intra în focurile scrutinului electoral, organizaţia de Dolj şi a PSD şi eu personal ne-am propus un rezultat bun, mult peste media pe ţară. Astăzi, la ora bilanţului, putem trage linie în urma scrutinului electoral şi să concluzionăm ca am obţinut un rezultat bun, iar în unele localităţi chiar foarte bun. A fost un rezultat muncit, care ne plasează între primele organizaţii judeţene pe ţară, dacă nu cumva organizaţia de Dolj este în acest moment cea mai puternică”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

“Zgonea este un produs 100% al PSD Dolj”

Şeful administraţiei publice judeţene le-a reamintit celor prezenţi în sală de schimbările majore din ultimele 48 de ore de pe scena politică românească, ce au dus la reconfigurarea conducerilor celor două Camere ale Legislativului, salutând alegerea în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a parlamentarului de Dolj Valeriu Zgonea: “Doresc să salut în mod special alegerea colegului nostru din organizaţia de Dolj, deputatul Valeriu Zgonea, în fruntea Camerei Deputaţilor. Este unul din parlamentarii social-democraţi care s-a remarcat prin activitatea sa, fiind un produs 100% al PSD Dolj. Schimbarea preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului reprezintă doar o etapă din această construcţie politică, pe care USL o pregăteşte pentru ca ţara noastră să iasă de sub influenţa nefastă a preşedintelui Traian Băsescu. Cel mai important moment urmează să se consume în următoarele săptămâni, odată cu organizarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. USL rămâne un apărător ale legii şi al principiilor democratice după care funcţionează statul de drept şi va respecta toate angajamentele pe care ţara noastră şi le-a asumat în faţa instituţiilor internaţionale”.

“Trebuie să rămânem în dispozitiv de luptă”

La rândul său, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, le-a mulţumit primarilor din judeţul Dolj care au ajutat-o în campania electorală şi le-a transmis că trebuie să rămână “în dispozitiv de luptă”, având în vedere că urmează referendumul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu şi alegerile parlamentare. “Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru modul în care v-aţi implicat în această campanie electorală şi că ne-aţi ajutat să câştigăm şi Craiova. Asta înseamnă că şi noi trebuie să îi sprijinim pe ei de acum înainte. Vă spun că trebuie să rămânem în dispozitiv de luptă. Luna viitoare începe suspendare lui Traian Băsescu, un lucru pe care trebuie să-l facem, pentru că am văzut cu toţii ce înseamnă Traian Băsescu la cârma României, iar în toamnă ne aşteaptă alegerile parlamentare şi vrem să avem guvernul nostru. Noi, primarii, trebuie să ne batem pentru a sprijini deputaţii şi senatorii, pentru că fără ei nu putem să avem majoritate în parlament, deci nu putem să avem guvern, şi aţi văzut ce înseamnă asta pentru judeţele prin tradiţie ale PSD”, a conchis primarul municipiului Craioa, Lia Olguţa Vasilescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a spus că doljenii au ieşit într-un număr atât de mare la vot pentru că au înţeles că este timpul să pună capăt unui sistem corupt condus de PDL. “Dincolo de promisiuni, de programe politice, oamenii au înţeles că un sistem politic neviabil şi corupt până în cele mai înalte nivele, trebuie să plece. Rezultatul alegerilor locale reprezintă sfârşitul unei perioade negre a istoriei noastre recente şi intrarea într-o nouă etapă politică. În duminica de 10 iunie românii au dat un vot pentru schimbare şi trebuie să le arătăm acum că merităm votul lor. După o lungă guvernare, doljenii, românii, au simţit că se poate şi o altfel de guvernare, au înţeles că austeritatea nu înseamnă numai bani tăiaţi, ci şi o distribuire mai echitabilă a costurilor crizei, o atenţie suplimentară acordată categoriilor vulnerabile, precum şi susţinerea întreprinzătorilor şi a clasei de mijloc”, a precizat Ion Prioteasa.

Vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean: “În calitate de vicepreşedinte al PSD, vă sugerez să nu vă grăbiţi să plecaţi în vacanţă, în concediu, pentru că va fi o perioadă importantă pentru ţară şi pentru cetăţeni şi noi vom avea o anumită responsabilitate. Vă rog să vă gândiţi la o reprogramare a unor concedii binemeritate. Interesele României sunt acelea de a stopa ceea ce se întâmplă şi de a intra într-o perioadă de pace în ţară, în care va trebui să facem nişte lucruri cerute de cetăţeni, în care va trebui să ne implicăm cu toţii. Alegerile locale au trecut, cetăţenii au investit foarte multă încredere în USL şi în PSD şi aşteaptă rezultatele activităţii noastre. Dincolo de dificultăţile socio-economice ale României, cu resursele bugetare care azi sunt atât cât – sunt şi sperăm ca, pe măsură ce muncim, să fie tot mai generoase –, trebuie să ne facem datoria faţă de comunităţile locale. Speranţa este spre mai bine, pentru că lumea a votat schimbarea şi va şti să discearnă, dincolo de ceea ce se întâmplă în plan politic, între ceea ce înseamnă dorinţa de schimbare în bine pe care USL o reprezintă şi ceea ce fac alţii care se agaţă cu dinţii de o putere pe care în mod legitim nu mai au dreptul să o aibă în această ţară. Şi semnalul transmis de români la 10 iunie a fost foarte clar”.

 ALINA DRĂGHICI şi MARIN TURCITU