Limba şi civilizaţia bulgară, promovate de Facultatea de Litere din Craiova

0
365

Peste 20 de studenţi şi alte persoane din afara mediului universitar au absolvit primul curs gratuit de limbă şi civilizaţie bulgară, desfăşurat la lectoratul de limba bulgară din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova, prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013. Cele 360 de ore de curs s-au desfăşurat pe o perioadă de şase luni şi au fost susţinute de prof. univ. dr. Kiril Tsancov.

În cadrul programului, a avut loc şi o vizită a cursanţilor la Veliko Târnovo, Bulgaria, unde au participat la cursuri practice de învăţare a limbii bulgare, organizate de Universitatea “Sf. Chiril şi Metodie”, precum şi la diverse evenimente cultural-artistice, în scopul cunoaşterii obiceiurilor culturale şi a tradiţiilor ţării vecine. De asemenea, la Universitatea parteneră din Veliko Târnovo au fost organizate cursuri de limba română.

“Activitatea nu se încheie aici, pentru că Facultatea de Litere a conceput acest proiect ca pe unul de viitor, în sensul dezvoltării unui program complex de studii culturale balcanice, centrate în jurul celor două lectorate, bulgar şi macedonean. Sperăm ca în patru ani cele două să se dezvolte convenabil, fie prin intermediul unor astfel de programe de colaborare transfrontalieră, fie prin programe ale Comisiei Europene de cultură, de învăţământ sau alte comisii ale comunităţii europene”, a declarat managerul de proiect, prof. univ. dr. Nicolae Panea, decanul Facultăţii de Litere din Craiova.