La cum a arătat în primul amical cu Viitorul, trupa lui Bergodi mai bine rămânea în izolare

0
627

În primul amical cu Viitorul, juctorii Craiovei n-au arătat că ar fi fost nerăbdători să joace iar fotbal, deși s-a jucat acolo unde ei se antrenează de obicei. Au fost plictisiți, lenți, depășiți total de puștii lui Hagi, care s-au distrat pe terenul din Luncă, câștigând cu 3-0.

Primele meciuri văzute în România după pandemie au fost amicalele dintre Universitatea Craiova și Viitorul. Ocupanta locului 3 din play-off, Craiova, și liderul din play-out, Viitorul, au jucat din nou fotbal, după 3 luni de pauză. A fost și debutul lui Cristiano Bergodi la Universitatea.

În primul meci, Bergodi a început cu: L. Popescu – Vlădoiu, Gardoș, Cosic, Bancu – Qaka, Ivanov, A. Popescu – Gustavo, Nițu, Mihăilă. Au intrat: Marinescu – Baiaram, Danciu.

Gică Hagi a folosit și el multe rezerve, iar pe final numai puști din academie. La start au fost: Tordai – Căpușă, Edjouma, Iacob, Dussaut – Dulca, Achim, C. Matei – L. Munteanu, G. Ganea, Bârnoi. Au intrat: Buzbuchi – G. Buta, A. Georgescu, Bodișteanu, Andronache, Chițu, Dănuleasa, Grameni, N. Popescu, Grosu.

De arbitraj s-au ocupat foști arbitri craioveni, central fiind Silviu Buzărnescu, tatăl lui Dan Buzărnescu, vedeta de fotbal virtual a Craiovei și a naționalei României, extrem de activ în perioada pandemiei.

Mihăilă s-a accidentat la început

Ziua a început cu o veste tragică, decesul tatălui lui Alex Mățel, fundașul dreapta care tocmai și-a prelungit cotractul cu Craiova. Știrile negative au continuat pentru olteni. După un sfert de oră, Mihăilă a abandonat jocul, din cauza unei accidentări. Declarase forfait și înaintea meciului cu FCSB, ultimul înaintea întreruperii campionatului.

Primul amical a fost la discreția puștilor lui Hagi, mult mai coerenți în exprimare decât băieții lui Bergodi. Dintr-o fază cursivă a rezultat și primul gol văzut în România de la reluarea fotbalului. Ganezul cel mic, George, râvnit de conducătorii Craiovei, a centrat perfect pentru Louis Munteanu, care și-a confirmat eficacitatea lăudată recent de patronul/antrenorul său, marcând cu capul. Ocaziile au abundat la poarta lui Laurențiu Popescu, pe fondul unui joc controlat total de oaspeți. Dussaut, Ganea sau Munteanu au fost impreciși, dar Bârnoi și Louis Munteanu n-au ezitat la finalizare, punând pe tabela virtuală diferența netă din joc: 3-0 pentru Viitorul. Ultimele două goluri au venit în decurs de un minut. Deși Craiova a jucat unde se antrenează zi de zi, Viitorul a fost echipa cu repere, echipa care s-a simțit ideal pe terenul din Luncă.

Pe margine, Bergodi avea la pauză mina unui antrenor demis, nu a unuia recent instalat. În același timp, Mihai Rotaru probabil se gândea de ce a mers pe mâna doctorului, și nu pe a antrenorului, chiar dacă eram în plină pandemie. Asta vis a vis de scandalul în urma căruia a plecat de la echipă Cornel Papură…

Repriza a doua a fost mai echilibrată, dar tot cu Viitorul la pupitru, chiar dacă din minutul 60 Gică Hagi a aruncat în teren mai mulți debutanți, inclusiv pe fiul lui Gică Popescu, Nicolas. Oltenii au fost complet debusolați, fără ritm, fără voință, fără plăcere de a juca. Viitorul a fost unica echipă care a dat senzația că a fost nerăbdătoare să se reia meciurile, în timp ce Craiova a părut nostalgică după perioada de carantină.