ALDE Dolj : Creşterea economică se consolidează

0
262

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: ”Rectificarea în creștere a previziunilor Băncii Mondiale privind evoluția economiei românești arată că politicile guvernului sunt eficiente”

 În pofida confruntărilor politice acutizate guvernul din care ALDE face parte performează și își atinge obiectivele economice. Confirmările vin din partea instituțiilor internaționale.

Astfel Banca Mondială a îmbunătățit în aceste zile estimările de creștere a economiei României pentru 2018 și următorii doi ani, iar pentru acest an anticipează un avans de 5,1%, cu 0,6 puncte procentuale peste ritmul prognozat în ianuarie.

Pe de altă parte, EUROSTAT arată că România este campioana europeană a consumului. România a înregistrat cele mai mari creșteri la volumul comerțului cu amănuntul (indicator care relevă consumul populației) în aprilie 2018. Fapt ce arată dinamism economic și creștere a calității vieții.

Toate aceste date confirmă faptul că economia României este pe un trend ascendent. Informațiile economice, dar și o parte a prognozelor economice apărute în ultimele săptămâni reprezintă un argument puternic că suntem pe drumul cel bun.

Cu siguranță într-un climat politic mai stabil cu mai puține convulsii interne progresele ar putea fi și mai mari. Economia este cea care contează cu adevărat pentru a putea să creștem calitatea vieții românilor.

Menținerea, cel puțin, a acestui ritm de creștere economică ne va da posibilitatea să atingem toate țintele propuse pentru acest an.

Facem încă o dată un apel către opoziția disperată  să renunțe la scenariile apocaliptice și să nu mai alarmeze în mod gratuit populația. România este pe drumul cel bun!

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ