Handbal: România bate în Serbia şi e foarte aproape de Mondiale

0
77

Naţionala de handbal feminin a României a învins, sâmbătă, la Kraljevo, vicecampioana mondială Serbia, cu scorul de 32-26 (17-13), în manşa tur a barajului pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2015. Au marcat pentru tricolore:  Neagu 11 goluri, Elisei-Ardean 5, Nechita 5, Manea 4, Geiger 4, Brădeanu 1, Vizitiu 1, Mihalschi 1.

Portarul Paula Ungureanu s-a accidentat grav la genunchiul drept, la care a suferit în urmă cu câţiva ani o ruptură de ligamente, accidentarea survenind în minutul 47, la scorul 26-20 pentru România, când a apărat o aruncare de la 7 metri.

Meciul de sâmbătă a fost primul oficial pe banca tehnică a României pentru antrenorul Tomas Ryde, numit în primăvară, şi care a mai condus reprezentativa tricoloră în partidele de la Trofeul Carpaţi, din luna martie. Partida retur este programată în 13 iunie, la Cluj-Napoca, în noua Sală Polivalentă din oraş, de 7.200 de locuri.

Meciul de sâmbătă a fost primul oficial pe banca tehnică a României pentru antrenorul Tomas Ryde, numit în primăvară, şi care a mai condus reprezentativa tricoloră în partidele de la Trofeul Carpaţi, din luna martie.

Partida retur este programată în 13 iunie, la Cluj-Napoca, în noua Sală Polivalentă din oraş, de 7.200 de locuri.