Handbalista Craiovei, Ana Maria Ţicu, suspendată pentru dopaj

0
578

Handbalista de la SCM Craiova, Ana Maria Ţicu, a fost descoperită dopată şi a fost suspendată de ANAD pe o perioadă de o jumătate de an. Ea a recunoscut fapta şi a fost cooperantă, aşa încât suspendarea intră în vigoare de când sportiva nu a mai jucat, respectiv de la 11 ianuarie, când Ana Maria Ţicu a suferit o accidentare gravă. Ea va avea din nou drept de joc de la 11 iulie. La începutul anului, Ana Maria Ţicu  şi-a rupt tendonul lui Ahile într-un meci amical cu Rapid şi a fost operată, urmând să lipsească de pe teren până în toamna acestui an.

Clubul la care este legimitată Ana Maria Ţicu de peste zece ani, SCM Craiova, şi cu care a reuşit câştigarea Cupei EHF, în 2018, se delimitează de acţiunea jucătoarei, precizând că medicaţia folosită de aceasta a fost prescrisă de un alt medic decât al clubului şi a fost folosită în timp ce jucătoarea era în refacere după accidentare, neafectând în vreun fel activitatea echipei.

„Sport Club Municipal Craiova ține să precizeze următoarele aspecte: Medicația folosită de către Ana Maria Țicu a fost prescrisă de către un medic independent de clubul nostru. Aceasta a fost folosită în perioada în care sportiva legitimată la SCM Craiova se afla într-un proces de refacere după o gravă accidentare, iar acest lucru nu a afectat activitatea echipei noastre de handbal feminin. Tratamentul administrat a fost pentru probleme de altă natură și nu sportive. De asemenea ținem sa precizam că toate medicamentele administrate sportivilor din cadrul clubului se iau sub îndrumarea și cu acceptul unui medic de medicina sportivă. Sport Club Municipal Craiova se delimitează, condamnă folosirea oricăror mijloace ce contravin sportului și militează pentru un sport curat” anunţă clubul municipalităţii craiovene.

Ana Maria Ţicu a comentat astfel situaţia sa: “În urma unei probleme medicale, am urmat un tratament prescris de medic, în pauza competițională. Mă bucur că nu am afectat cu nimic echipa, eu fiind în recuperare medicala pentru 6-9 luni, în urma unei accidentări. În cei 18 ani de când practic acest handbal nu am încercat să păcălesc acest sport și să recurg la alte metode. Regret nespus această situație, în care s-a ajuns, mulțumesc tuturor celor care sunt alaturi de mine și sper sa revin și mai puternică din toate punctele de vedere după această perioadă”.