Respectul pentru fani, mai presus de orice

0
83

Universitatea Craiova – Viitorul

Piteşti, stadion: „Nicolae Dobrin”, duminică, ora 21.15

Universitatea Craiova: Vlad – Dimitrov, Screciu, Dumitraş, Bucurică – R. Petre, Bârzan, Gustavo – Măzărache, Fajic, Jazvic. Antrenor: Gigi Mulţescu. Rezerve: Mingote – Vlădoiu, Hreniuc, Zlatinski, Manea, Al. Popescu, Ivan.

Viitorul: Râmniceanu – Benzar, Ţâru, Boli, Ganea – Purece, N. Roşu, Vână – Chiţu, Ţucudean, Fl. Coman. Antrenor: Gheorghe Hagi. Rezerve: Buzbuchi – Hodorogea, S. Rădoi, Cicâldău, Casap, Iancu, Morar.

craiova

Interesul Universităţii Craiova nu este să câştige titlul FCSB sau Dinamo

Multe nu ar fi de spus despre meciul de duminică, decât că unica motivaţie este a oaspeţilor şi este una majoră, Academia lui Hagi fiind aproape să câştige titlul, la doar câţiva ani de la înfiinţare. Fanii Craiovei sunt în postura de acum 15 ani, când îşi doreau să câştige FC Naţional campionatul, doar pentru a nu-l înşfăca Dinamo. De această dată, dacă alb-albaştrii joacă împotriva dorinţei fanilor, ambele rivale, Dinamo şi FCSB, sunt favorizate.

Mulţescu: „Pentru noi, Cupa este cea mai importantă”

Antrenorul Craiovei, Gigi Mulţescu, spune că abordează meciul cu Viitorul la victorie, dar că acesta nu este la fel de important ca semifinala Cupei României, cu FC Voluntari. Mulţescu nu are o favorită la titlu şi spune că va menaja anumiţi jucători în partida cu Viitorul, ţinând cont de lotul destul de restrâns. „Trebuie să gestionăm meciul cu Viitorul în contextul celor 3 pe care le mai avem de jucat, dintre care vital este cel din semifinalele Cupei, cu Voluntariul. Şi ţinând cont că atunci vom avea doi absenţi de marcă, Briceag şi Bancu, trebuie să găsim în partidele cu Viitorul şi FCSB jucătorii care să-i înlocuiască, să le testăm potenţialul. Noi jucăm la victorie fiecare meci, deci şi cu Viitorul, fiindcă mai putem urca un loc în clasament, este vorba şi de banii din drepturile tv. Nu mă interesează cine ia titlul, am avut o singură favorită, pe Universitatea Craiova, de alţii nu mă interesează. Vom apela pentru meciul cu Viitorul şi la unii jucători tineri, pentru a le testa nivelul, dar la noi nu este o noutate, fiindcă am mai debutat şi alţi juniori în partidele anterioare. Ca o noutate, este posibil să debuteze portarul Andrei Vlad (n.r., în vârstă de 18 ani). Lotul este scăzut numeric, trebuie să ne protejăm anumiţi jucători, alţii sunt în pericol de suspendare…Nu se poate spune că meciul cu Viitorul este pentru noi la fel de important precum cel din Cupă sau pentru suporteri să fie la fel de important precum cel cu FCSB. Asta nu înseamnă că ne dăm la o parte, ne jucăm şansa. Noi am încercat să câştigăm cu toate echipele şi doar cu FCSB nu am reuşit până acum, din păcate.

Mulţescu a evitat din nou să spună dacă va rămâne şi din vară pe banca Universităţii, dar nu şi-a ascuns regretul că nu a primit măcar în iarnă un atacant de valoare, pentru a se lupta la titlu: „Am convenit cu conducerea clubului să nu facem publică înţelegerea, fiindcă avem obiective importante în continuare. Oricum, dacă nu câştigăm Cupa României nu pot continua. Faptul că nu am avut la dispoziţie un atacant de mare valoare în acest sezon este o rană încă sângerândă, la fel ca şi problemele de arbitraj pe care le-am întâmpinat. Nu vreau să mă gândesc unde am fost fost dacă nu existau aceste două mari probleme” a spus Mulţescu.

Tehnicianul oltenilor nu va putea miza pe Alex Băluţă, care s-a accidentat în finalul partidei de la Cluj, Barthe, care a suferit o accidentare în prima repriză a aceluiaşi joc,  Popov nu s-a recuperat după operaţia de menisc, iar Mateiu este suspendat.

Pentru Dumitraş, meciul cu Viitorul este cel mai important

Andrei Dumitraş a făcut o declaraţie surprinzătoare, ţinând cont de faptul că suporterii Craiovei le-au cerut jucătorilor să piardă partida cu Viitorul, dar în acelaşi timp una explicabilă, luând în calcul trecutul său stelist. Fundaşul spune că pentru el cel mai important meci din cele 3 rămase de jucat este cel cu Viitorul, mai presus chiar de semifinala Cupei României. „Cel mai important meci pentru mine este următorul, cel cu Viitorul, ne interesează să-l câştigăm. Este importantă şi părerea suporterilor, dar nu cred că vor să pierdem meciul acesta” a spus Dumitraş.

Tânărul mijlocaş Radu Bârzan are şanse mari să fie titular în meciul cu Viitorul, el declarând că visul său dintotdeauna a fost să joace pentru Universitatea Craiova: „Viitorul este o echipă bună şi este aproape de titlu, dar şi noi avem un moral bun după victoria de la Cluj şi putem câştiga. M-aş bucura să fiu titular, dar nu pretind acest statut, vreau să iau totul treptat. Am avut emoţii constructive la debut, fiindcă mi-am dorit dintotdeauna să joc la Universitatea Craiova, asta a vrut şi tatăl meu, care este suporter al Ştiinţei. Eu joc de obicei mijlocaş central, dar pentru Craiova ar fi dispus să joc oriunde. Idolii mei sunt jucătorii tehnici, precum Balaci sau Cârţu”.

Hagi: „Poate că a venit rândul nostru să luăm titlul”

La conferinţa de presă care a prefaţat meciul de la Piteşti, Gică Hagi a fost preocupat mai mult să răspundă atacurilor lansate asupra echipei sale, inclusiv de către Gigi Becali. “Este lipsă de respect faţă de copiii aştia, nu pot să câştige un meci că imediat se aruncă cu acuzaţii. Nu au probe, dar vorbesc despre noi. Noi am tăcut şi am jucat. Probabil că acum sunt speriaţi că avem şi noi şansa noastră de a câştiga titlul, o şansă unică, dar făcută pe multă muncă. Să întrebaţi jucătorii câte ore stau cu mine la antrenamente şi cum muncesc! Fiecare zice de noi ce vrea, iar noi nu am spus niciodată nimic de ei şi nici nu i-am jignit. S-a vorbit mult şi despre meciurile cu Astra. Păi FCSB nu i-a bătut? Dinamo nu i-a bătut? Ca să primeşti, trebuie întâi să dai. Şi eu dau. Campionatul se va lua cu ajutorul Celui de Sus. Noi trebuie să jucăm bine ca să avem şansă. Poate a venit rândul nostru să câştigăm. Becali ştie că e greu să ia titlul, nu doarme noaptea. Eu dorm. Eu am investit 30.000 de euro, el 8 milioane, aşa că presiunea e la el”, a zis Hagi.