Dragnea: Procedura de revocare a lui Zgonea, săptămâna viitoare. Ponta: Nu am o problemă cu funcţiile

0
114

dragnea-v-zgonea_1-465x390Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, ieri, la Slatina că săptămâna viitoare va fi reluată procedura de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, Victor Ponta precizând totodată că “nu are o problemă cu funcţiile publice”, transmite corespondentul MEDIAFAX. „Fiecare om, cel puţin peste 18 ani când devine major, decide singur cât de mult vrea să se umple de ridicol sau de penibil.(…) Odată ce a fost luată decizia privind excluderea, preşedintele Camerei Deputaţilor este, acum, un om fără partid. Preşedinţia Camerei Deputaţilor nu este o funcţie administrativă sau care se ocupă prin concurs. Este o funcţie sută la sută politică. Cel care ocupă această funcţie este propus de un partid, de partidul din care face parte, de grupul parlamentar respectiv. În momentul în care partidul l-a exclus, cum s-a întâmplat la noi, automat acel om trebuia să-şi prezinte demisia. Dumnealui a ales să se lege de nişte chichiţe procedurale care sunt discutabile. Procedurile se vor relua, sigur, săptămâna viitoare. Nu ştiu dacă este nevoie de schimbarea regulamentului, în această situaţie, dar vom vedea în zilele care urmează”, a declarat Dragnea.

Dragnea a fost prezent în judeţul Olt alături de Victor Ponta, al cărui nume a fost vehiculat ca înlocuitor al lui Valeriu Zgonea la şefia Camerei Deputaţilor. Preşedintele PSD a declarat nu vrea să „vânture” nume, până când funcţia nu va deveni vacantă. „În ceea ce priveşte viitorul preşedinte al Camerei Deputaţilor, prima condiţie care trebuie îndeplinită este să avem un fost preşedinte. În momentul în care locul acela va deveni vacant, Partidul Social Democrat va face o propunere prin vocea mea. Până atunci, noi nu vrem să vânturăm nume. Mai este un personaj, care acum candidează la Primăria Bucureştiului, care se lăuda prin ţări străine că este «the prime minister to be elected», adică tot spunea că va fi prim-ministru. Să rămână locul vacant şi PSD imediat va face o propunere, care va fi şi votată”, a precizat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă îşi doreşte să ocupe funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Victor Ponta a afirmat că nu are o problemă cu funcţiile publice. El a mai spus că nu şi-a închipuit că Valeriu Zgonea „va fugi cu scaunul”. „Eu cu poziţiile publice nu am o problemă. Am avut destule poziţii publice şi probabil că o să mai am. Haideţi să câştigăm alegerile, însă. Şi în cazul domnului Zgonea, dar şi în alte cazuri am o problemă majoră, în sensul că eu l-am propus. Adică sunt vinovat. Nu mi-am închipuit vreodată că atunci când se va pune problema, va fugi cu scaunul. Eu n-am fugit niciodată cu scaunul, de nicăieri, şi nu îi înţeleg pe cei care fug cu scaunul. Îmi pare rău pentru Vali, sincer, dincolo de celelalte lucruri. Îmi pare rău că se pune în această poziţie, care e mai mult decât jenantă”, a spus Ponta.

El a precizat că exclude momentan ocuparea vreunei funcţii politice în PSD. „Nu-mi doresc şi nu voi ocupa nicio funcţie politică în cadrul Partidului Social Democrat, până la momentul în care îmi voi finaliza toate procedurile mele judiciare. Dar nici nu trebuie să am neapărat o funcţie politică. Am o voce destul de puternică şi atunci când vreau să spun ceva, cu ajutorul dumneavoastră, de la presă şi al reţelelor sociale, oamenii aud poziţiile mele”, a mai declarat Victor Ponta.