Prins cu 135 km/h pe „Calea București”

0
388

În cadrul unei razii rutiere desfășurate duminică, polițiștii au prins un tânăr de 22 de ani, din județul Olt, care circula la volanul mașinii sale, pe „Calea București” din Craiova cu 135 km/h. Tânărul a devenit pieton pentru următoarele trei luni, întrucât i-a fost reținut permisul de conducere, pe parcursul raziei fiind aplicate nu mai puțin de 146 de amenzi pentru viteză excesivă.

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene împreună cu poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova şi formaţiunilor rutiere ale poliţiilor municipale şi orăşeneşti au organizat, pe parcursul zilei de duminică, o acţiune pe principalele drumuri din judeţul Dolj dar și pe străzile din Craiova, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de nerespectatrea vitezei legale. În cadrul acestor activități, oamenii legii au constatat 200 de abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi de peste 27.000 lei, dintre care 146 pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 6 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, cel care a bătut toate recordurile de viteză a fost Florin  Dumitru, de 22 de ani, din Găneasa, județul Olt, care a fost depistat conducând un autoturism marca Opel, pe Calea Bucureşti din Craiova, cu viteza de 135 km/h. „Tânărul a fost sancţionat conform O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice cu amendă în cuantum de 765 lei şi ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile”, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.